Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась сесія обласної ради

Сьогодні голова районної ради Сергій Джуган прийняв участь в пленарному засіданні тринадцятої сесії Запорізької обласної ради. В засіданні взяли участь голова ЗОДА Олександр Пеклушенко, народні депутати різних скликань – Олексій Бабурин, Сергій Кальцев (зараз депутат обласної ради).

Традиційно, перед початком пленарного засідання голова ради Павло Матвієнко вручив ордени «За заслуги перед Запорізьким краєм» кращим представникам громади міста та області.

 

За вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 20-ї річниці проголошення незалежності України Грамотою Верховної Ради України нагороджено

- заступника голови районної ради Кравця А.С.

- головного лікаря Дніпрорудненської міської лікарні, депутата районної ради Абросімова Ю.Ю.

Далі депутати приступили до обговорення порядку денного сесії.

З доповіддю про Схему планування території Запорізької області виступив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Лукашев. У цьому документі, який є плодом чотирирічної роботи, зафіксовані маже всі початкові дані про наш край. Він визначає стратегію розвитку Запорізької області і пріоритетні шляхи її реалізації. У порядку обговорення Схеми планування, депутат Володимир Кюрчев поставив питання, чи враховується в цьому документі будівництво об'їзної дороги навколо Мелітополя. На що була одержана позитивна відповідь.

За пропозицією голови обласної ради Павла Матвієнко значна частина проектів рішень, по яких у депутатів не виникло питань під час розгляду їх в постійних комісіях, була ухвалена пакетним голосуванням.

З доповіддю про обласну Програму «Дитяча онкогематологія на 2012 рік» виступів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Запорожченко. За його словами, більшість витрат припадає на придбання медикаментів і нового діагностичного обладнання.

Депутат Сергій Гончаренко повідомив колег про внесення змін до п.2.1. Порядку погодження питання надання спеціального дозволу на користування надрами на території Запорізької області, затвердженого рішенням Запорізької обласної ради від 06.11.2008 № 28.

В ході подальшої роботи депутати обговорили внесення змін до рішення обласної ради від 06.09.2007 № 27 «Про утворення статутного фонду та використання орендної плати КП "Видавничо-поліграфічний комплекс «Запоріжжя» та надання доручення директору комунального підприємства «Запоріжжя» Запорізької обласної ради». У дискусії взяв участь депутат Микола Фролов.

З доповіддю про затвердження складу Запорізької обласної молодіжної ради виступив голова постійної комісії з гуманітарних питань Віктор Межейко. В дебатах щодо формування складу молодіжного парламенту взяли участь депутати Віктор Холодний, Сергій Грачов, Олена Семененко. В ході дискусії Павло Матвієнко відзначив, що молодіжна рада є «школою молодих політиків».

Народні обранці проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Запорізької області» Олександру Никоненко і Федіру Конюхову, а також прийняли план роботи Запорізької обласної ради на 2012 рік.

Голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Сергій Кальцев призвав колег підтримати «Звернення депутатів Запорізької обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно вирішення питань відселення мешканців, які мешкають у ветхих та непридатних для проживання будинках у м. Запоріжжя та упередження аварій у житлово-комунальному господарстві». Депутати одноголосно підтримали цю пропозицію.

Наприкінці пленарного засідання заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук доповів про внесення змін та доповнень до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року, а також до Регіональної програми підвищення енергоефективності Запорізької області на 2010-2015 роки.

Після розгляду депутатських звернень сесія завершила свою роботу.

 

четвер, 29 Грудня 2011 15:41 | Переглядів: 965

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]