Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Профілактика онкозахворювань – це збережене життя

На виконання завдань Президента України щодо вирішення питань поліпшення медичного обслуговування населення в Василівській центральній районній лікарні відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Розвиток інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема, у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань».

В засіданні взяли участь заступник голови райдержадміністрації Любов Ханенко, головний лікар ЦРЛ Валерій Сапа, заступник головного лікаря ЦРЛ Світлана Колесник, заступник головного лікаря Дніпрорудненської міської лікарні Оксана Вертій, лікар-онколог ЦРЛ, медпрацівники ЦРЛ.

Відкриваючи засідання, заступник голови РДА Л.Ханенко зазначила на важливості реалізації завдань та доручень Глави держави щодо якісної модернізації галузі охорони здоров’я. Наголосила: «4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби з раком. Метою запровадження Дня боротьби з онкологічними захворюваннями є привернення уваги громадськості до даної проблеми, запобігання поширенню цієї страшної хвороби. Сучасна медицина постійно шукає нові методи лікування та профілактики цих захворювань ».

Валерій Сапа поінформував про загальні аспекти реформування галузі охорони здоров’я, перші результати.

Розглянуто питання роботи медичних закладів по медичному обслуговуванню в районі, зокрема, лікувально-профілактичної роботи з онкологічними захворюваннями. Акцентовано увагу на основних причинах збільшення кількості хворих на рак. Це – спосіб життя пацієнтів та екологічні чинники.

Також були озвучені основні завдання онкологічної служби району: рання діагностика, комплексне лікування, диспансерне спостереження.

На сьогодні на обліку знаходиться 1542 онкохворих, лише у 2013 році на облік взято 213 осіб. В останній період є тенденція до «омолодження» віку хворих (на території обслуговування Дніпрорудненської міської лікарні на облік поставлено 5 хворих дітей).

В районі проводяться планові профогляди населення, широка профілактично-роз’яснювальна робота.

За результатами засідання «круглого столу» вирішено посилити роботу з профілактики онкозахворювань з залученням коштів місцевих бюджетів, виконання державних і районних програм з цього питання. Адже профілактика онкозахворювань – це збережене життя.

 

середа, 05 Лютого 2014 15:41 | Переглядів: 464

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]