Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Стартує реформа системи оформлення та видачі українських паспортів

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів обласну селекторну нараду щодо стану виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо оформлення і видачі паспорта громадянина України та реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб в Україні».

- Ми повинні налагодити систему, щоб громадяни змінювали прописку та отримували паспорти через Міграційну службу в центрах адміністративних послуг, а не через паспортні столи та ЖЕУ, як зараз. Але маємо організувати роботу таким чином, щоб це не вплинуло негативно і громадяни не відчули труднощів. Усі ми розуміємо, що систему, яка працювала не один десяток років, змінити вкрай важко, але все це спрямовано на поліпшення якості надання послуг громадянам, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, необхідно чітко організувати роботу, задіяні в цій процедурі структури мають передати міграційній службі всі картотеки. Також треба передбачити приміщення для роботи фахівців з паспортами.

- Необхідно налагодити роботу протягом найближчого півроку. Головна мета цих змін – модернізація системи для більшої зручності громадян, - підкреслив Петро Гончарук.

Як повідомила перший заступник начальника управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області Світлана Кругляк, службою вже проаналізовано ситуацію в області, й наразі головне – створити картотеки обліку громадян, труднощі з цим процесом можуть виникнути в сільських радах.

Також Петро Гончарук повідомив, що найближчим часом запорізькі фахівці відвідають Харківську область, де ця система активно впроваджується, для запозичення досвіду колег. Крім того, в березні відбудеться семінар для запорізьких фахівців.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 06 Лютого 2014 09:09 | Переглядів: 537

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]