Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Хто наведе порядок?

Питання упорядкування Василівських кладовищ вже не один рік стоїть дуже гостро. Цвинтарі постійно викликають нарікання з боку городян, адже не впорядковані, неохайні, місця для сміття не відведені, стежки відсутні, дороги у поганому стані, тощо. Всі каміння, як мовиться, летять у міську раду.

Як же вирішити цю проблему? Яким чином навести тут лад, щоб усі були задоволені? Про це два дні говорили на громадських слуханнях, які організувала міська рада із жителями міста.

На жаль, людей зібралося небагато: на заваді стали ожеледь та мороз, але обговорення все ж було активним, що свідчить — василівці небайдужі.

— Всього у Василівці чотири кладовища, — розпочав розмову із жителями західної частини Василівки заступник мера Олександр Губа. — Кладовища повинні бути впорядковані, доглянуті, щоб надавалися відповідні послуги: вода, вивіз сміття, охорона, тощо. А тому постало питання органіцізації відповідної служби, яка б взяла на себе опіку над кладовищами. Приватний підприємець Наталія Олександрівна Бутчана, яка єдина у місті має ліцензію на поховання, бажає зайнятися упорядкуванням усіх цвинтарів Василівки.

Також Олександр Павлович зазначив, що коли завершиться документальне оформлення кладовищ, яке проводить міська рада, вони будуть передані на баланс комунального підприємства "Добробут". Те, в свою чергу, має право заключити договір з будь-яким підприємцем щодо упорядкування та утримання гробків.

Надали слово Н. Бутчаній, яка виступила із пропозицією перед городянами та розповіла, що планує створити єдиний центр надання усіх ритуальних послуг та упорядковувати кладовища: огородити, прибирати, охороняти, зайнятися розбудовою нового цвинтарю й збудувати на ньому капличку.

На дану пропозицію люди відреагували по-різному. Вони розуміють, що, безперечно, для порядку на кладовищах потрібен господар, але в той же час побоюються монополії одного підприємця, дорожнечі ритуальних послуг, а дехто висловився, що не зможуть взагалі похоронити близьких на кладовищі. Підприємець і керівництво міста запевняли людей, що заборонити поховати людину вони не можуть. Депутати міської ради пообіцяли: у разі укладання договору з певним підприємцем, документ угоди попередньо буде обговорюватися і редагуватися разом з городянами, щоб він був прозорим, чітким та захищав інтереси обох сторін.

Після обговорень керівництво міста та громада вирішили провести подібні слухання на кожному кварталі, більш детально проінформувати населення та вислухати думки людей, аби об'-єктивно вирішити наболіле питання.

Сподіваємося, що шляхи вирішення проблеми упорядкування та охайності кладовищ таки будуть знайдені і задовольнять і мешканців міста, і міськраду, а останній притулок наших близьких, нарешті, буде доглянутим.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

п'ятниця, 07 Лютого 2014 07:54 | Переглядів: 547

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]