Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Соціальні паспорти ветеранів мають бути оформлені до першого квітня

Директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Мещан взяв участь у селекторній нараді, яку провела Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Розглядалися питання підготовки до відзначення 25-річниці виведення військ з Афганістану та 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.

- Ветерани – це особливі люди, які пережили найстрашніше. Вони не так часто щось просять. Ми повинні мобілізуватися і зробити все заплановане, щоб вони реально відчули, що про них піклуються, - наголосила урядовець.

При цьому, за словами Міністра, найвідповідальніша частина роботи - забезпечення лікування та догляду ветеранів, поліпшення побутових умов. Тому вона звернулася до організацій ветеранів з проханням проконтролювати стан справ із заповненням соціальних паспортів на місцях.

Міністр повідомила, на сьогодні заповнено близько 300 тисяч паспортів ветеранів або 27% від запланованої кількості. Загалом територіальними центрами соціального обслуговування повністю або частково опрацьовано 41% паспортів

Паспорт ветерана – документ, у якому відображені нагальні потреби, умови проживання, стан здоров’я громадянина.

Коментуючи озвучені дані, Наталія Королевська підкреслила, що всі паспорти мають бути заповнені до першого квітня.

Доповідаючи про ситуацію в Запорізькій області, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан повідомив, що в базі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру перебуває 55 тисяч запорізьких ветеранів війни, які мають право на пільги. Наразі заповнено 40 тисяч паспортів, що складає 72% до потреби – це один з найвищих показників серед регіонів країни.

Також Ігор Мещан зупинився на програмах, які працюють в області на підтримку найбільш уразливих категорій громадян, інвалідів та ветеранів.

Так, в області діє обласна Програма соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення “Назустріч людям ” на 2011 – 2014 роки». Серед заходів Програми - оздоровча реабілітація ветеранів війни, дітей війни, ветеранів праці та інвалідів у санаторіях та профілакторіях області, забезпечення їх технічними засобами реабілітації, надання грошової матеріальної допомоги тощо. Наразі розробляється проект обласної Програми “Назустріч людям” на 2015-2020 роки за участю громадських організацій.

Суттєвою підтримкою ветеранів є телевізійний марафон “Пам’ять”, під час якого торік було зібрано понад 1 млн. грн.. на потреби ветеранів.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 10 Лютого 2014 09:27 | Переглядів: 474

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]