Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

35 соціальних об'єктів округу будуть відремонтовані за рахунок «зелених інвестицій»

Починаючи з 2012 року у Запорізькій області успішно реалізується проект «зелених інвестицій». Йдеться про модернізацію і утеплення споруд соціальних об'єктів за рахунок коштів, отриманих Україною від продажу Японії квот на викиди парникових газів. Ремонт будівель шкіл та дитячих садків є однією з соціальних ініціатив Президента України. Вирішення цієї проблеми знаходить як підтримку у «високих кабінетах» в Києві, так і повне розуміння необхідності виконання цих робіт на місцях.

Завдяки реалізації цього проекту в наших селах і містах кардинально змінився зовнішній вигляд шкіл та дитячих садків, лікарень та сімейних амбулаторій. Тепер діти навчаються й виховуються у теплих класах та групах, а лікарі приймають пацієнтів не в холодних кімнатах з поганим освітленням, а в теплих та світлих кабінетах. Адже у багатьох будівлях вікна та двері не мінялися по сорок років, тож підчас демонтажу просто розсипалися в руках у будівельників.

Значення проведеної реконструкції відмічають всі батьки, чиї діти навчаються в оновлених школах.

- У мого сина слабкий зір, тож його завжди саджають біля вікна. Але раніше до поганого зору додавалася ще й застуда, тому що з вікон зазвичай дуже дуло, - пригадує Ганна Нестеренко, мати десятикласника енергодарської гімназії «Гармонія». - У старих вікнах було тьмяне скло, до того ж, воно погано відмивалося, і якими б великими вікна не були, природного світла в класах бракувало, доводилося включати електричне освітлення, а це ще один удар по зору. Тепер ситуація, на щастя, змінилася. Нові вікна великі та світлі, потреба у додатковому освітленні відпала. А найважливіший бонус нових вікон - це енергозбереження. Ніяких тепловтрат, ніяких протягів - вчися та тішся комфортом!

 Цифри та факти

 Великий внесок у виділення коштів «зелених інвестицій» для Запорізької області, і зокрема для 79-го округу, зробив народний депутат України Володимир Бандуров. Завдяки злагодженій роботі місцевої влади та народного депутата в нашому окрузі було реалізовано стільки ж проектів «зелених інвестицій», скільки в усіх інших районах області разом узятих. Так, протягом останніх двох років вдалося залучити понад 46 мільйонів гривень на утеплення та модернізацію 28 соціальних об'єктів.

- Реформування та розвиток будь-якої галузі, у тому числі й соціальної сфери, неможливе без модернізації. Саме тому на всіх владних рівнях додається максимум зусиль, залучаються всі наявні можливості, - говорить депутат Запорізької обласної ради Сергій Грачов. - Однією з таких реальних можливостей у 2012-2013 роках для нашої області, зокрема для Василівського району, стала реалізація програми «зелених інвестицій». За час реалізації цієї програми у районі було реконструйовано 13 об'єктів соціальної сфери. Дитячі садочки, школи, лікарні та амбулаторії буквально відродилися. І все це стало можливим завдяки злагодженій роботі на всіх рівнях влади. Окремо висловлюю вдячність нашому народному депутату Володимиру Бандурову, який зумів залучити більшу частину коштів «зелених інвестицій», отриманих Запорізькою областю, саме в наш виборчий округ.

Вкрай важливий вплив реалізації цієї програми на розвиток соціальної сфери Василівщини відзначає й керівництво району.

- У Василівському районі реалізація цієї програми розпочалася 2012 року, - говорить Сергій Джуган, голова Василівської райдержадміністрації. - Упродовж двох років були проведені колосальні роботи з реконструкції соціальних об'єктів у Василівці, Степногірську та у селах району – Скельках, Кам'янському, Орлянці. На оновлені фасади будівель приємно подивитися. Просто зайти до такої школи, дитячого садочку або лікарні вже радісно, і вдвічі приємно за наших дітей, за вчителів та медиків, які отримали такий подарунок. Відчутний ефект від реалізації коштів «зелених інвестицій» ми відчули з наближенням холодів. Температурний режим в оновлених приміщеннях у порівнянні з попередніми роками значно покращився і тримається в межах санітарних норм, та й плата за теплоносії скоротилася вдвічі. Хочу порадувати мешканців району - кошти «зелених інвестицій» будуть надходити й надалі. Вже цього року плануємо розпочати реконструкцію ще двох об'єктів - амбулаторії й школи у селі Приморське.

Про користь цього проекту красномовно свідчать факти: за кошти «зелених інвестицій» вже відремонтовано й утеплено 5 дитячих садків і 3 школи у Енергодарі, 2 лікарні, 5 дитячих садків та 6 шкіл Василівського району, дитсадок та лікарня у Великобілозерському та Кам'янсько-Дніпровському районах, 2 школи й лікарня у Оріхівському районі. І це не просто сухі цифри - це виконана робота, яка дозволила дітям вчитися в теплих школах і дитячих садках та створила необхідні комфортні умови для роботи вчителів, вихователів, лікарів.

- У дитячому садку «Малятко», в якому я працюю вже не один рік, - говорить Валентина Паламарчук, вихователька молодшої групи дитсадка, що у Великій Білозерці, - у 2013 році за програмою «зелених інвестицій» було утеплено фасад будівлі і замінено вікна на металопластикові. Ефект нас просто вразив! Якщо раніше температурний режим в групах ледь сягав санітарних норм, то тепер у кімнатах стабільно тримається температура на рівні 20-22 градусів. Нові вікна не пропускають холодного повітря. А головне, тепер з'явилася можливість провітрювати приміщення. Візуально будівля теж змінилася, фасад оновився. Приємно працювати в таких комфортних умовах - на вулиці мороз, а наші дітки в теплі та затишку.

 Програма на перспективу

 Один з найважливіших принципів роботи для будь-якого державного діяча - досягнувши наміченої мети, ставити завдання на перспективу. Саме таким правилом керується у своїй діяльності народний депутат України Володимир Бандуров. Багато шкіл, лікарень та дитячих садків округу потребують термінового ремонту, тож їх модернізацію необхідно включити в план реалізації програми «зелених інвестицій». Ще у 2013 році, коли повним ходом йшли ремонти шкіл і дитячих садків, Володимир Бандуров вже займався підготовкою робіт на соціальних об'єктах округу на майбутній рік. Спільно з органами місцевої влади було розроблено 35 проектів.

- Модернізації й утеплення потребують дитячі садки та школи, лікарні та амбулаторії по всій країні, а це непроста і копітка робота, - говорить народний депутат. - Доводиться проходити не одну процедуру, складати планову документацію і у прямому розумінні слова захищати наші об'єкти у багатьох кабінетах. Але я знаю, що це нам конче необхідно. Наші діти повинні виховуватися у комфортних умовах, і ми цього планомірно домагаємося. На сьогодні 35 проектів вже пройшли всі численні етапи узгодження, виділені гроші на їх реалізацію. Початок робіт заплановано на березень.

Цього року значна частина коштів буде спрямована на заміну старих вікон і дверей у школах та дитячих садках Оріхівського району. Усього з 35 об'єктів, внесених в програму «зелених інвестицій» на 2014 рік, 32 знаходяться саме в цьому районі. Окрім того, на ці кошти планується провести капітальний ремонт дитячої музичної школи в Енергодарі, амбулаторії сімейного типу і школи у селі Приморське Василівського району. Усього ж на ремонт об'єктів виділено близько 21 мільйона гривень.

- В країні склалася дуже непроста ситуація. Штучно розв’язана політична криза дуже боляче позначається й на економіці. Вже сьогодні на місцях бракує бюджетних коштів на реалізацію соціальних проектів, - відзначає Володимир Бандуров. – Саме тому «зелені інвестиції» будуть дієвою допомогою районам. Проекти не просто передбачають ремонт шкіл, лікарень, дитсадків - вони дозволять заощадити тепло і електроенергію, а значить скоротити бюджетні витрати за цими статтями. І мене дуже тішить те, що капітальний ремонт округу не зупиняється. Міняється вигляд наших міст і сіл, а найголовніше - наші діти отримують можливість навчатися в сучасних школах, виховуватися в комфортних та теплих групах дитсадків.

За словами Володимира Бандурова, робота по залученню в округ додаткових коштів «зелених інвестицій» продовжиться й надалі задля того, щоб відремонтувати якомога більше дитячих садків, лікарень, шкіл та інших соціальних об'єктів.

 

 

вівторок, 11 Лютого 2014 13:01 | Переглядів: 641

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]