Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Петро Гончарук: «Органи місцевої влади та ОСББ мають налагодити ефективну співпрацю»

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів засідання регіональної ради з питань створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На розгляд було винесено низку питань, зокрема, про роботу органів місцевого самоврядування щодо сприяння у створенні та підтримки ОСББ у 2013 та основні напрямки роботи у 2014 році;

про реалізацію постанови КМУ «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», а також про внесення змін до складу регіональної ради з питань створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

 - Одним з пріоритетних завдань реформування житлово-комунального господарства є створення ефективних форм управління житловими будинками, насамперед - створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Станом на 1 січня в області функціонує 449 ОСББ, які об’єднують 516 житлових будинків. Протягом минулого року було створено 30 ОСББ. Наше завдання – посилити роботу в цьому напрямі, люди мають бачити та відчувати на собі, наскільки вигідно та зручно створювати ОСББ, - зазначив Петро Гончарук.

 За словами посадовця, найбільш активно робота в цьому напрямку проводиться в м. Бердянську, де нині функціонує 146 ОСББ, з них 15 створено протягом минулого року.

 Торік із місцевого бюджету м.Запоріжжя на капітальний ремонт будинків чотирьох ОСББ було виділено 901 тис грн. У Бердянську виділено 156 тис. грн. на капітальний ремонт шести ліфтів у будинках ОСББ. У місті Мелітополь працює ресурсний центр з питань організації та функціонування ОСББ.

 Під час засідання було поінформовано про стан роботи зі створення ОСББ на територіях, а також план роботи місцевих органів влади на поточний рік, у тому числі – щодо виділення бюджетних коштів на здійснення капітального ремонту житлових будинків, у яких буде створено або вже створено ОСББ.

 - Необхідно визначити перелік проблемних питань, які виникають при створенні ОСББ, та провести розширену нараду за участю установ та структур, задіяних у процесі створення ОСББ, та громадян, які зацікавлені у створенні ОСББ. Органи місцевої влади та ОСББ мають налагодити ефективну співпрацю, - підсумував Петро Гончарук.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

четвер, 13 Лютого 2014 10:59 | Переглядів: 465

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]