Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Згадали кожного героя у тій "чужій", лихій війні...

В актовій залі Степногірської ЗОШ зібралися учні, вчителі, керівники району, селища, щоб привітати учасників бойових дій в Афганістані з 25-ю річницею виведення радянських військ з території цієї країни та вшанувати пам’ять своїх побратимів, яких, на жаль, сьогодні вже немає серед живих.

Зворушливі вірші та пісні у виконанні старшокласників школи, відео та фотослайди з армійського життя наших солдатів у Афгані, теплі слова подяки на адресу присутніх у залі захисників-афганців — все створювало неповторну атмосферу хвилювання і гордості за те, що поряд з нами, у наших містах і селах, живуть і працюють справжні герої.

Звертаючись до афганців, голова РДА Сергій Джуган і голова районної ради Денис Калінін, підкреслили, що Президент України оголосив 2014 рік — Роком воїнів-інтернаціоналістів, а значить, до проблем учасників локальних війн буде підвищена увага.

— Гарячі точки забрали життя багатьох молодих хлопців, які були вірні своєму обов'язку перед Батьківщиною і своїй присязі, — підкреслено у виступах. — Вони гідні героїзму наших дідів і прадідів, які перемогли у Великій Вітчизняній війні. 14 тисяч радянських солдатів загинули в Афганістані! 72 отримали почесне високе звання Героя Радянського Союзу. Але сьогодні ми розуміємо, що кожен, хто пройшов Афган, гідний звання Героя. Всі ми сумуємо за загиблими у цій війні і з повагою ставимося до учасників бойових дій, які виконували свій інтернаціональний обов’язок. Здоров’я усім, благополуччя, родинного добробуту і мирного неба!

Нині у Степногірську проживають 17 учасників бойових дій в Афганістані. Більшість з них були присутні на зустрічі. До земляків-афганців звернувся директор школи Олександр Кваша, який подякував їм за розуміння питання патріотичного виховання молоді, за те, що завжди відгукуються на запрошення виступити перед учнями і розповідають дітям про ту Афганську війну, написану кров’ю їхніх товаришів та сльозами матерів.

На честь ювілейної річниці виведення військ із Афганістану кожному воїну-афганцю керівники району разом з головою селищної ради Іриною Кондратюк вручили ювілейні медалі та подарунки.

Цікаво було послухати і самих учасників бойових дій, які виконали улюблену пісню про Афган, а також взяли участь у коротенькому бліц-інтерв’ю, що влаштували їм юні журналісти шкільної газети. Так, у кожного з афганців за плечима своя історія, але всі вони такі схожі між собою. Більшості на той час було по 19 років, у кожного вдома залишилися батьки, яким вони у листах писали заспокійливі, пронизані турботою слова: "Матусю, у мене все добре. Годують нас добре. Поки що все спокійно. Не хвилюйся, я скоро буду вдома. Люблю тебе, цілую...". Сьогодні ці дорослі чоловіки говорять: "Там — справжня чоловіча дружба. Там ми навчилися цінувати мирне життя..."

Так, це свято зі сльозами на очах. І ці сльози блищали як у дітей, так і у дорослих.

Зустріч не залишила жодного байдужого у залі. А школярі знову довели, що тут не лише уміють цінувати і наслідувати козацькі традиції, а й гідно шанують героїв сьогодення, якими гордяться жителі Степногірська, району, всієї країни.

Світлана Лобач

 

 

п'ятниця, 14 Лютого 2014 12:47 | Переглядів: 507

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]