Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Футболу — так!

На підсумковому засіданні районної федерації футболу Василівщини підбили підсумки роботи та обирали новий керівний склад. Говорили відкрито, називаючи всі плюси і мінуси, пропонуючи своє бачення поліпшення розвитку спорту в районі. Доповідав з головного питання в.о. голови громадської організації «Василівська районна федерація футболу» Володимир Прінь.

Свій виступ він розпочав з екскурсу в історію, наголосив, що федерація створена 5 лютого 2010 року. Мета її — популяризація та розвиток футболу в районі, пропаганда здорового способу життя.

— Головою тоді обрали директора ПМВКП "Ассоль" Павла Харченка. Виконавчий комітет РГО "ВРФФ" визначив основні заходи для футбольних клубів. За результатами проведених ігор першість району по футболу отримували Василівський клуб "Таврія" та три рази поспіль — футболісти Малої Білозерки.

У тому ж 2010 році РГО "ВРФФ" спільно з трудовими колективами ЗАТ "ЗЗРК" та ПМВКП "Ассоль" заснували районний турнір з футболу "Кубок Перемоги" з проведенням фінальної гри у День Перемоги. За ці роки володарями Кубка були: ФК "Гірник" (ЗАТ "ЗЗРК", 2010, 2012) і ФК "Таврія" (2011). У 2013 році виконавчий комітет РГО "ВРФФ" вирішив змінити формат проведення районного турніру "Кубок Перемоги", тож турнір "Кубок району з футболу" минулорік не проводився, і як результат — федерація втратила двох потенційних спонсорів, які виділяли кошти на розвиток футболу.

Сьогодні набуває популярності районний турнір з міні-футболу, який Федерація проводила спільно з ФОК "Таврія". Щороку кількість команд-учасниць цих змагань зростає. До участі у багатьох турнірах залучаються команди і гравці з сусідніх районів: Михайлівського, Оріхівського, м. Запоріжжя та ін.

У своєму звіті Володимир Петрович наголосив, що велику організаційну роботу проводять голова комітету розвитку футболу В.І.Чабан, голова комітету арбітрів О.В. Ошурков. Виконавчий комітет розробив стратегію впровадження незалежного суддівства. І як результат — в районі вибудувалася певна система удосконалення та підвищення професійного рівня футбольних суддів, яких почали запрошувати до Запорізької обласної федерації футболу для обслуговування обласних заходів.

— Протягом 2010-2013 р. р. поряд с такими знаними футбольними авторитетами, як В.І.Брик з Дніпрорудного, В.Г. Зелінський з Малої Білозерки, С.М. Дашковський з Василівки, виросли і утвердилися нові амбітні футбольні менеджери: А. Бородай, О. Ошурков, С. Артеменко, О. Перебийніс, Є. Шепель. Приємно і те, що відроджено футбольну команду заводу "МК", створено нову команду "Спарта" (м. Василівка).

Фінансування проведення заходів здійснювалося за рахунок внесків команд-учасниць. Не залишаються футбольні команди і без підтримки місцевої влади, професійних спілок, меценатів. Володимир Петрович висловив щиру вдячність за підтримку головам Малобілозерської сільради Т.Н. Жаховській, Балківської сільради М.І. Радченко, голові профспілкового комітету ЗАТ "ЗЗРК" О.С. Григорчуку.

Говорив доповідач і про необхідність додаткового футбольного поля, бо ад-міністрація ФОК "Таврія" минулорік заборонила проведення ігор на стадіоні у Василівці трьом командам. Всього у місті їх п'ять. Доповідач відзначив і той факт, що в районі зростає кількість ветеранів футболу. Ветеранські колективи є у Василівці та Дніпрорудному, Малій Білозерці, Тополиному, Орлянському, Верхній Криниці, але на даний час виконавчий комітет федерації їх не об'єднав.

— Для всіх нас ці роки були непростим періодом становлення. Та головне — нам вдалося залучити футбольну громадськість, місцеві органи влади, меценатів, професійні спілки району до активної, результативної роботи на благо розвитку василівського футболу. Приємно і те, що за підсумками роботи 2012 року наша федерація ви-знана кращою у області.

Після звіту обговорили зроблене і наголошували на необхідності пожвавити роботу, обирали нового голову. Ним став голова райдержадміністрації Сергій Джуган. Сергій Васильович щиро подякував присутнім за довіру та накреслив плани на майбутнє:

— Я щиро вболіваю за василівський футбол, за його розвиток та майбуття. Сьогодні важливо, і це наше головне завдання, об'єднати всі території нашого регіону, усю футбольну спільноту в єдине ціле. Тільки разом, взаємодіючи один з одним, ми досягнемо великих успіхів, покращимо розвиток футболу у районі. Все інше у нас є: потенціал, ентузіазм, майбутнє…

Привітав нового голову заступник голови ОГО "ЗОФФ", голова обласної асоціації міні-футболу Віталій Ніколаєнко. Він подякував Володимиру Пріню за роботу районної федерації футболу.

Обрані заступники голови РГО "ВРФФ" — Роман Білка та Олег Ошурков, а також виконавчий комітет федерації. Обговорювали та приймали рішення щодо змін у статуті організації, сплати членських внесків, виключення боржників...

Засідання федерації пройшло демократично, всі присутні брали активну участь в обговоренні тих чи інших питань, висловлювали свої думки. Були і критичні зауваження та побажання. Всі пропозиції враховані, одразу після заходу провели засідання виконавчого комітету.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 14 Лютого 2014 13:34 | Переглядів: 776

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]