Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Забезпечення соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів – наш громадянський обов'язок

Урочисті збори з нагоди 25-ї річниці виводу радянських військ з Республіки Афганістан відбувся в Запорізькому обласному музично-драматичному театрі ім. Магара. У заході взяли участь голова обласної ради Віктор Межейко та заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих, Запорізький міський голова Олександр Сін, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука.

Із 5500 запорожців, покликаних на службу в Республіку Афганістан, за роки війни загинули 130.

Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка зі знаковою датою воїнів-інтернаціоналістів привітав голова облради Віктор Межейко.

- Подвиги, які ви здійснювали щодня, воюючи далеко за межами Вітчизни, не можна переоцінити, ми пишаємося кожним з вас. Завдання влади - створити гідні умови життя для тих, хто навіть через чверть століття не може забути жахи афганської війни. Поточний рік оголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком учасників бойових дій на території інших держав. Забезпечення соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів, інвалідів локальних війн, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій на території інших держав є для нас не тільки громадянським обов'язком, але й особистою відповідальністю перед солдатами та офіцерами, які виконували важливі державні завдання, - зазначив голова обласної ради.

Також він додав, що в рамках обласної Програми соціальної підтримки «Назустріч людям» члени сімей загиблих ветеранів війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав, отримують компенсацію вартості житлово -комунальних послуг, 50% знижку на придбання твердого палива і скрапленого газу тощо.

У рамках заходу Віктор Межейко вручив активістам громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів відзнаки.

 

 Управління у справах преси та інформації

 

понеділок, 17 Лютого 2014 09:56 | Переглядів: 454

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]