Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

В районі чествували воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого в районному КЗ «Василівський ЦКД» відбувся урочистий захід «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану», присвячений 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан. У заході взяли участь керівники району: голова райдержадміністрації Сергій Джуган, голова районної ради Денис Калінін; помічник НДУ В.Бандурова, депутат обласної ради Катерина Луценко;

військовий комісар Василівсько - Михайлівського міжрайонного військового комісаріату підполковник Сергій Білодід; ветерани воїни-афганці (більше 100 осіб з м.Василівка та всіх сільських територій); представники громадських організацій, трудових колективів, учнівська молодь. С.Джуган висловив слова вдячності воїнам - афганцям за їх відданість військовій присязі, проявлені мужність і героїзм. «Сьогодні в країні непроста суспільно-політична ситуація і саме від колишніх воїнів-інтернаціоналістів багато в чому залежить, щоб воєнні трагедії ніколи не приходили в наше мирне життя».

Воїнам-інтернаціоналістам було вручено ювілейні медалі, прозвучали музичні привітання, відбувся показ тематичних відеосюжетів.

Після урочистого заходу в ЦКД всі учасники на чолі з «афганцями» вишикувалися в колону, яка попрямувала до Стели загиблим воїнам – землякам, учасникам бойових дій на території Афганістану. Там відбувся мітинг-реквієм. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів, на їх честь прозвучав військовий салют та була відправлена громадянська панахида.

В цей же день голова РДА С.Джуган, голова райради Д.Калінін, помічник НДУ В.Бандурова, депутат облради К.Луценко за участю ветеранів – «афганців», відвідали близьких загиблих та місця поховання воїнів - інтернаціоналістів Миколи Веселкова в с.Балки, Віктора Сердюка в с.Мала Білозерка, Андрія Парамонова в м.Дніпрорудне, віддали данину пам’яті загиблим, вручили батькам грошову допомогу, продуктові набори.

Також керівники району відвідали та вручили ювілейну нагороду жителю села Балки, воїну-інтернаціоналісту Продану А.М.

Цього ж дня в місті Дніпрорудне в Свято-Успенському храмі відбулася панахида, проведено молебен вшанування пам’яті воїнів, загиблих в локальних війнах, на якому були присутні воїни-афганці, керівництво Дніпрорудненської міської ради.

Для воїнів-інтернаціоналістів міста було проведено урочисті заходи. Воїнів-інтернаціоналістів привітали керівники району та міста, було вручено ювілейні медалі.

 

понеділок, 17 Лютого 2014 16:16 | Переглядів: 589

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]