Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Cемінар керівників ШМО класних керівників

На базі КЗ «Балківська ЗОШ І-ІІ ступенів» ВРР ЗО було проведено семінар керівників ШМО класних керівників на тему «Виховна робота класного керівника в превентивному напрямку. Результативність програми «Рівний-рівному». Метою даного семінару було познайомити класних керівників з напрацьованим у даному навчальному закладі досвідом створення організаційно-педагогічних умов щодо забезпечення комфортних умов навчання та психічного здоров’я учнів.

Також педагоги-тренери ділилися досвідом з роботи за програмою «Рівний-рівному». Семінар був побудований за традиційною схемою:

- заступник директора Башкова І.В. дала характеристику роботи закладу в превентивному напрямку, зупинилася на умовах сільської малокомплектної школи, на традиціях села, закладу. В школі дружний талановитий колектив, вчителі тісно співпрацюють з батьківським комітетом та представниками органів самоуправління і громадських організацій. Дітей, що потребують особливої уваги, або тих, що стоять на внутрішкільному контролі, немає. Це говорить про кропітку роботу класних керівників, психолога та соціолога школи;

- психолог школи Томіль О.О. розповіла про роботу щодо запобігання поширенню соціальних небезпек, які загрожують життю і здоров’ю людини і дала оцінку психологічному станові учнівської молоді закладу в сучасних умовах.

В практичній частині педагог-організатор Худолій Оксана Жоржівна, яка є керівником гуртка реабілітаційного напряму «Рівний-рівному», провела тренінг на тему взаєморозуміння молоді та старшого покоління.

Під час вправ вчителі та діти створювали Конституцію поведінки, пояснювали свої вимоги до тих чи інших питань. На занятті встановився тісний зв'язок двох поколінь. І вчителям, і учням було цікаво спілкуватись «на рівних» один з одним.

Після заняття інші тренери показали декілька цікавих моментів спілкування: Г.І. Гальчанська, заступник директора з виховної роботи КЗ «Малобілозерська ЗОШ І-ІІІ ступенів» ВРР ЗО, яка є тренером програми, показала ігровий момент «Спілкуємось та діємо», де вчителі та учні вчилися знаходити спільні інтереси та побудували «шлях до здорової особистості».

Тренер-вчитель Герасименко Л.І. показала вправу, яка вчить «казати НІ». Вправа була дуже корисною для школярів у питаннях спілкування з друзями та батьками, а для вчителів у питаннях спілкування з дітьми.

Наприкінці семінару методист КЗ «Науково-методичний центр» ВРР ЗО Мельничук К.В. звернула увагу на необхідність обговорення з батьками питань семінару та нагадала ст. 20 Закону України «Про охорону дитинства» щодо адміністративної відповідальності батьків під час перебування неповнолітніх у місцях суспільного відпочинку без нагляду дорослих з 22.00 до 06.00. Також були надані рекомендації щодо проведення батьківських зборів з даного питання.

 

п'ятниця, 21 Лютого 2014 13:50 | Переглядів: 518

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]