Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Дорости до Шевченка

Коли скресає крига і в повітрі пахне провесінню, Україна відзначає знаменну дату — роковини з дня народження генія українського народу Тараса Шевченка. Цьогорічна дата ювілейна — 200 років від дня народження великого поета і художника. Це подія, яку важко переоцінити. Бо для нас і для всього світу Шевченко — це Україна, а Україна, — передусім, — це Шевченко.

У Василівській гімназії "Сузір'я" заплановано провести низку заходів із нагоди ювілею Кобзаря. Учителі української мови та літератури добре розуміють що сьогодні, можливо, як ніколи, дитячі душі відкриті для сприйняття його заповіту:

Свою Україну любіть,

Любіть її... Во время люте,

В останню тяжку мінуту

За неї господа моліть.

Шевченківські свята в школі розпочалися з проведення в 9-х класах відкритих уроків, присвячених творчості Тараса Шевченка.

Урок на тему "Т. Шевченко "І мертвим, і живим" як поетичний заповіт україн-ському народу. Погляд сучасника" провела вчитель О.І. Синьоока. Її колега Н.Г. Комлик присвятила свій урок вивченню з дітьми поеми "Гайдамаки".

На цих уроках байдужих не було. Учні читали уривки з творів, створювали інсценівки, працювали в творчих групах, презентували комп'ютерні міні-проекти, вдумливо аналізували твори і робили власні висновки. Зрозуміло, що, крім глибоких знань, школярі отримали й велике задоволення. А вийшовши з уроків, дев'ятикласники зрозуміли, як багато і невтомно їм треба вчитися, щоб дорости до Шевченка, зматеріалізувати його заповітну думку-мрію про усім світам добром відкриту Україну!

Людмила Візаренко
вчитель української мови та літератури

 

вівторок, 25 Лютого 2014 14:50 | Переглядів: 616

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]