Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Чистота і порядок потребують грошей

Їхній робочий день часто починається тоді, коли більшість городян ще не прокинулась, а завершується інколи, коли вже настає час сну. Завдяки їхнім старанням ми маємо у домівках тепло, воду, світло. Це від них — працівників житлово-комунальної сфери —залежить наш добробут, добрий настрій, а інколи і наше здоров'я.

А й справді, ми настільки вже звикли до побутових зручностей, що тільки-но виникають проблеми з постачанням води, обігрівом батарей у квартирах чи засміченістю територій, — відразу викликаємо на допомогу "комунальників". Задоволені роботою своїх комунальних служб у Степногірську. На прибудинкових територіях — чисто і охайно. А з настанням тепла працівники КП "Дім" активно розпочали роботи з благоустрою зелених зон селища. Вони опікуються наведенням порядку на території, обслуговують вну-трішньобудинкові водо- та електромережі, латають покрівлі, слідкують за вивезенням сміття та ін. Останні три роки колектив очолювала Світлана Сула, яка днями передала свої повноваження виконуючій обов’язки керівника КП "Дім" Катерині Ніколенко. Про роботу свого колективу колишній директор говорить щиро:

— Люди у нас працюють дружні, роботящі, а головне — професійні. Намагаємося відразу реагувати на будь-які нарікання. Протік стояк у під’їзді — замінимо. Проблеми з електрикою — полагодимо.

Після зими жителі багатоповерхівок стали скаржитися на протікання покрівель та швів на панельних будинках. Всі ці роботи вимагають немалих витрат, тож поступово будемо виправляти ситуацію. І ще одним болем для наших багатоповерхівок залишаються ліфти. Жоден з 27 не працює. Проект на їхнє відновлення вже зроблений, але залишається знайти необхідну суму — 16 млн. грн. (на 1 ліфт близько 590 тис. грн.). Можливо, завдяки додатковим інвестиціям чи окремим Програмам розвитку нам вдасться отримати цю суму.

Те, що Степногірськ став набагато чистішим, відзначають і жителі, і гості селища. Співпраця КП "Дім" із запорізькою фірмою з вивезення сміття "Гранік" дає свої результати. Нині на території ради стоять 42, орендовані у "Граніка", баки для сміття. Ось тільки за кожен з них КП "Дім" платить щомісяця по 100 грн. Та у планах викупити дані контейнери і придбати ще стільки ж (а це 202 тис грн.), аби вистачало і на обслуговування приватного сектора.

Незважаючи на фінансові труднощі, колектив працює. У двірників, мов у добрих господарів, прибудинкові подвір’я завжди чисті. А у день інтерв’ю ми застали бригаду за роботою на центральних клумбах.

Вдячні степногірці і працівникам ЕЦВВ КП "Облводоканал" ЗОР, яких очолює Борис Бондаренко. Колектив опікується роботою двох каналізаційних та чотирьох насосних станцій.

— Проблеми із безперебійним водозабезпеченням селища, на жаль, час від часу виникають, — говорить керівник підприємства. — Та всі знають, наскільки зношена наша водомережа, а через брак коштів полагодити її немає можливості. Сьогодні з чотирьох свердловин працюють лише дві. Поки що води на селище вистачає, але у літній період будуть проблеми, якщо терміново не пробурити ще дві нові. Потребує оновлення і спеціалізована техніка, зокрема, асенізаторна машина, для чищення каналізаційних систем…

І все ж, напередодні свята хочу сказати про високий професіоналізм нашого колективу. У будь-яку пору року, при будь-якій погоді і навіть на зношеному обладнанні вони готові працювати, щоб ліквідувати пориви на ділянках і забезпечити подачу води людям. Ми пишаємося нашими ветеранами підприємства, які близько 20 років і більше дбають про водозабезпечення селища. Це Віктор Чертовський, Микола Шпак, Костянтин Мєрєхін, Олександр Кириченко, Олександр Кисляк. Дякую всьому колективу за сумлінну і плідну працю та вітаю зі святом!

щоб у дитсадках, школах, на підприємствах та у квартирах було затишно і тепло дбають працівники "тепломереж". У Василівці це колектив ПрАТ "Василівкатепломережа", який слідкує за роботою трьох котелень: центральної міської і ще двох — по вул. Невського, 63 та Леніна, 71. Як і в інших структурних підрозділах ЖКГ, у "тепловиків" також є проблеми. Та, незважаючи на все, вони намагаються тримати марку, подаючи тепло до осель городян навіть попри заборгованість (на сьогодні населення розрахувалося з підприємством за надані послуги лише на 80%). Хоча з 2011 року "Василівкатепломережа" не змінювала своїх тарифів.

Але час не стоїть на місці і вимагає втілення в життя нових ідей, які б модернізовували виробництво, зменшували його втрати. На цьому акцентував директор ПрАТ "Василівкатепломережа" Олександр Янчук:

— Центральна котельня міста розташована майже за його межами, тож поки тепло дійде до того ж мікрорайону чи протилежного краю Василівки, "тепломережа" несе втрати. А тому міськрада вже замовила у науковців схему теплопостачання і розвитку Василівки, де передбачено будівництво трьох нових котелень (на мікрорайоні, поблизу ліцею та у центрі), які будуть технологічно вдосконалені, забезпечать зменшення втрат і раціональний розподіл тепла. Звісно, це у планах на перспективу.

Окремо хочу сказати про наш колектив, в якому трудиться 38 фахівців. Це один злагоджений механізм, в якому кожен знає свою справу і робить її на совість. За велику і відповідальну ділянку роботи вже понад 20 років відповідає у нас головний бухгалтер Надія Марченко. Це завдяки їй і підпорядкованій бухгалтерській команді у нас вчасно здаються звіти, сплачуються податки, нараховується заробітна плата, ведуться розрахунки за газ. Заслуговує на особливу подяку і Леонід Бохан, який багато років працює оператором у котельні, а за сумісництвом він і каменяр, і тесля, і водій… словом — майстер на всі руки. А як не назвати слюсаря котельного обладнання Івана Колосова, який з технікою на "ти" і завжди може дати раду будь-якій поламці!

Щиро вітаю весь колектив і наших ветеранів зі святом і зичу кожному міцного здоров'я, добра, благополуччя, затишних осель, мирного неба, позитивних і доброзичливих споживачів!

Світлана Лобач

 

 

 

 

п'ятниця, 14 Березня 2014 14:11 | Переглядів: 611

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]