Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Розвиток агротуризму входить у практичну стадію

В облдержадміністрації відбулося перше засідання робочої групи з агротуризму щодо подальшого просування міжнародного проекту ЄС «Система сертифікації якості агротуризму» з адаптацією в підприємницьке середовище Запорізького регіону. До складу робочої групи увійшли керівник обласної громадської організації «Дивосвіт», голова фермерського господарства Василівського району,

керівник проекту «Новоазовська Січ» Приморського району, директор центру зеленого туризму «Аквазоо» Запорізького району та представники структурних підрозділів облдержадміністрації. Нагадаємо, влітку минулого року Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» став переможцем міжнародного конкурсу з надання гранту ЄС у сумі 67,5 тис. євро для реалізації проекту «Система сертифікації якості в агротуристичному бізнесі».

 Генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко наголосив, що головною метою Проекту є сприяння розвитку агротуризму в регіонах партнерів, обмін знаннями та досвідом, який допоможе запорізьким суб’єктам туризму підвищити якість послуг у сфері агротуризму та розробити загальні вимоги до стандартів якості послуг.

 У ході засідання представники органів влади та бізнесу, які працюють у сфері агротуризму, обмінялися думками та пропозиціями. Одні з них розвивають агротуризм на базі сільськогосподарського підприємства, для інших – це сімейний бізнес, або – поєднання козацького патріотичного виховання дітей, їх оздоровлення та наближення до природи.

 Для популяризації агротуризму, який сприятиме, зокрема, економічному розвитку сільських територій, необхідним є надання всебічної кваліфікованої підтримки із започаткування нової сфери діяльності фермерами, підприємцями-початківцями та малими підприємствами шляхом проведення тренінгів, надання консультаційної допомоги тощо.

 Члени робочої групи вирішили запросити на наступне своє засідання представників територіальних органів виконачвої влади – фахівців з екології та природних ресурсів, держсанепідемслужби, центру державного земельного кадастру та державного архітектурно-будівельного контролю.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 17 Березня 2014 10:11 | Переглядів: 510

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]