Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Володимир Бандуров : «Політичну та економічну стабільність в країні здатна забезпечити тільки децентралізація влади»

Події останніх тижнів стривожили усе українське суспільство, порушили мирне й спокійне життя усіх українських сімей. Люди уважно стежать за останніми новинами, намагаючись вгамувати свою тривогу. Засоби масової інформації подають найрізноманітнішу, часом суперечливу інформацію, в якій неможливо розібратися пересічній людині. І тим більш цінною є можливість поспілкуватися зі своїм представником у вищих ешелонах влади, з тим, кому беззастережно довіряють.

18 березня народний депутат України Володимир Бандуров провів зустріч з мешканцями Василівського району, на якій були присутні депутати районної та міської рад, голови сільських рад, представники громадських організацій. Зустріч пройшла у формі конструктивного діалогу й продемонструвала василівцям: навіть в умовах надзвичайно складної ситуації в країні вони не залишаться наодинці зі своїми проблемами, все, що раніше їм обіцяв депутат, буде виконано.

 Головне завдання - збереження цілісності країни

 Даючи свою оцінку останнім подіям в Україні, Володимир Бандуров відзначив:

- Ми переживаємо один з найтрагічніших періодів історії України. Зараз як ніколи нам потрібна мудрість, зваженість і згуртованість - тільки так ми зможемо погасити напруженість в суспільстві та досягти стабільності в країні. Парламентська фракція Партії регіонів не знімає з себе відповідальності за те, що відбувалося у верхніх ешелонах влади протягом останніх років. Ми є ланкою між виборцями та виконавчою владою, і, очевидно, ми недостатньо наполегливо доносили думку людей та їхнє ставлення до соціально-економічної ситуації в країні, інакше ми не опинилися б зараз в настільки тривожному стані. Ситуація в країні надзвичайно напружена, але ми не повинні допустити розколу України. Я завжди був прибічником мирного діалогу і переконаний, що шляхом виходу з тяжкої ситуації може бути виключно переговорний процес як усередині країни, так і на міжнародному рівні. Не можна допустити повторення провокацій в регіонах - захоплення будівель, блокування роботи органів державної влади, залякування чиновників, співробітників правоохоронних органів та їхніх сімей, прояву агресивних, націоналістичних дій.

Головне завдання, що стоїть перед суспільством, якнайшвидше вивести країну з політичної кризи, не допустити розпалювання конфлікту, зберегти цілісність країни. Свої внутрішні справи Україна повинна вирішувати без втручання інших держав, відстоюючи свої національні інтереси, а не міжнародні інтереси інших країн. Наша країна пов’язана економічними стосунками як з Росією, так і з країнами ЄС. Політики сьогодні повинні керуватися не стільки інтересами свого базового електорату, скільки національними інтересами України в цілому. Ще Уїнстона Черчілль говорив: державні діячі відрізняються від політиків тим, що перші думають про майбутнє країни, а другі - про майбутні вибори, - констатував депутат.

 Владу - органам місцевого самоврядування!

 - Я йшов в депутати, - сказав Володимир Бандуров, - щоб відстоювати, передусім, інтереси своїх виборців і тієї території, яку я представляю в парламенті. Головним для мене було й залишається надалі відстоювання фінансової самостійності громад. А досягти цього можна лише тоді, коли центр ухвалення рішень переміститься зі столиці на місця, коли органи місцевого самоврядування вирішуватимуть, як розпорядитися заробленими коштами, як створити сприятливі умови для розвитку бізнесу, щоб працювали підприємства, створювалися робочі місця, платилися податки. Гроші, які заробляються на місцях, там же повинні й залишатися і йти на розвиток регіону. Органам місцевого самоврядування необхідно передати більше свободи, повноважень і коштів. Такими є головні завдання, які необхідно вирішити і над якими треба працювати.

Депутат акцентував увагу на тому, що сепаратистські настрої в окремих регіонах країни продиктовані незгодою суспільства з домінуючою роллю центральної влади, яка упродовж усього періоду існування незалежної України визначала економічну, фінансову й соціальну політику розвитку регіонів. Депутат упевнений в тому, що понизити градус напруги в суспільстві, стабілізувати ситуацію можливо лише шляхом перерозподілу повноважень між центральною владою і владою на місцях.

- Слід говорити не про перерозподіл повноважень між президентом і парламентом, а про реальну децентралізацію, не про призначення керівників районів і областей з київських кабінетів, а про їх обрання мешканцями цих територій. Новими законами треба передбачити самодостатність місцевих бюджетів, їхню автономність від держбюджету.

 Інвестування соціальних об'єктів не повинне зупинятися

 Виступаючи перед громадськістю Василівського району, Володимир Бандуров пообіцяв своїм виборцям, що, незважаючи на складну ситуацію в країні, він продовжуватиме й надалі планомірну роботу по залученню інвестицій в округ. У рамках Кіотського протоколу у Василівському районі цього року було заплановано замінити вікна у приміщеннях Приморської школи та амбулаторії сімейної медицини. Окрім того, у Агентстві з екологічних інвестицій знаходяться на розгляді проекти ремонту учбового корпусу і керамічної майстерні малобілозерської гімназії «Дивосвіт» та дніпрорудненської спецшколи «Талант». Вже у поточному році планувалося розпочати ремонт і відновлення вуличного освітлення у Василівці й у селі Орлянське. Для Степногірська були виділені гроші на ремонт ліфтів.

На жаль, на сьогодні виділені на це кошти новий уряд «заморозив», і до округу вони поки що не дійшли. Пояснення цьому - складна політична ситуація і економічна криза. Проте, депутат упевнений, що йому вдасться добитися «розморожування» коштів, з тим щоб вони навіть із запізненням, але дійшли на місця, щоб були розпочаті усі заплановані роботи.

 Державна криза не повинна позначитися на рівні життя людей

 Серед численних питань, з якими представники громад звернулися до свого депутата, було запитання про те, якою буде діяльність фракції Партії регіонів в умовах нової коаліції і нового уряду.

- Я голосував за призначення нового уряду, - відповів Володимир Бандуров, - оскільки безвладдя в країні не можна допустити. Але на засіданні фракції я виступив з пропозицією про формування тіньового уряду, який контролював би діяльність нинішнього Кабміну, вказував йому на помилки і прорахунки і пропонував конструктивні рішення. Одним з наших першочергових завдань є робота над Концепцією реформування місцевого самоврядування, проект якої уряд планує оприлюднити вже 26 березня. Наша принципова позиція - формування бюджету знизу догори, тільки так ми забезпечимо фінансову незалежність територій.

Один з учасників зустрічі, представник районної організації воїнів-інтернаціоналістів, поділився з депутатом своїм болем. Як вони, воїни-афганці, можуть зі зброєю в руках йти проти своїх російських однополчан, з якими воювали пліч-о-пліч у Афганістані?

І ще одне питання тривожить воїна-інтернаціоналіста: чи виплачуватимуться у повному обсязі усі належні ветеранам пільги? Відносно соціальних виплат у депутата тверда думка: люди не мають бути заручниками політичних амбіцій, кожен громадянин має право на гідне життя, і святий обов'язок депутата - відстоювати це право своїх виборців.

Народний депутат завірив своїх виборців, що продовжує роботу на благо свого краю і відстоюватиме інтереси мешканців округу незалежно від того, яка політична сила перебуває при владі.

 

 

четвер, 20 Березня 2014 10:43 | Переглядів: 483

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]