Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

До знань з олімпійським запалом!

Олімпійський рух давно вже вийшов за рамки лише «спортивного». Нині олімпіади — це ще й масштабні інтелектуальні змагання з багатьох наукових дисциплін, у яких беруть участь і школярі, і студенти. Цікавим є і той факт, що сьогодні з»явилися олімпіади, конкурси та турніри, які мають статус міжнародних. То ж талановитих, обдарованих дітей участь у змаганнях такого рівня лише стимулює до самовдосконалення. Адже тоді для них відкриваються нові можливості і пропозиції, пов»язані з майбутнім вступом до вишів і отриманням освіти на більш високому рівні.

Можливо, саме ці аргументами допомагають у навчанні гімназисту 10-Б класу Василівської гімназії «Сузір»я» Андрію Шумейку, з яким постійні читачі районки вже мали змогу познайомитися минулого року. Нагадаємо, що юнак тоді став переможцем обласного туру конкурсу учнів-членів Малої академії наук у секції «психологія». Але коло інтересів Андрія значно ширше. Так само йому цікаві математичні дисципліни, музика, історія…. Та особливу увагу юнак приділяє вивченню іноземних мов. Мрія — окрім рідної, знати і говорити досконало, принаймні, ще й англійською та французькою мовами — сьогодні стала реальністю. І доказом тому є чергова перемога Андрія на обласній олімпіаді з даних предметів. А саме — друге місце з англійської та третє з французької!

Ось, що говорить вчитель хлопчика з англійської мови Марина Василівна Василенко:

— Андрій не просто обдарований. Він — талановитий, адже утримує високу планку у навчанні практично з усіх предметів. Недарма, цьогорік він став стипендіатом міського голови Василівки. Це неординарна, всебічно розвинута дитина. Стосовно англійської можу лише сказати, що з Андрієм ми давно на уроках розмовляємо на рівних. Його знання мови значно глибші, ніж у ровесників, саме тому цей учень займається за іншим, більш поглибленим підручником, виконує індивідуальні завдання. У тому, що юнак досяг таких результатів, безперечно, його велика заслуга, оскільки це щоденна копітка, наполеглива праця. Але треба віддати належне і його батькам, які активно сприяли розвитку свого сина, зуміли прищепити велике прагнення і жагу до знань задля реалізації його майбутніх мрій. Андрій із тих молодих людей, хто знає, чого прагне і робить конкретні кроки, щоб досягти мети. Наприклад, він вже підтвердив свій високий рівень знань з англійської мови, коли склав екзамен (Pearson Tests) на отримання сертифікату міжнародного зразка. Цей документ дає йому можливість навчатися за кордоном на іноземній мові. Ну, а друге місце з англійської та третє з французької мови на обласній олімпіаді — ще один яскравий доказ талановитості хлопця. Він єдиний в області, хто виборов два призових місця ще й з іноземних мов на обласній олімпіаді. Переконана, Андрієвої наполегливості вистачить, щоб стати фахівцем з великої літери, яку б він справу не обрав. Ну, а добре серце, людяність і щиросердність, цей юнак уже має. Вони обов»язково допоможуть йому у житті.

До речі, французьку мову Андрій вивчав за власним бажанням із вчителем Валентиною Олександрівною Тодаревою із «Сузір»я». Мова настільки захопила юнака, що він вирішив не зупинятися на досягнутому, а тому додатково став відвідувати Запорізький культурний центр «Альянс Франсез», який сприяє популяризації та поглибленому вивченню французької мови, організовує семінари, поїздки до Франції, цікаві зустрічі з відомими людьми тощо. І ось цієї зими Андрію також запропонували поїхати до Парижа на освітянську виставку. Подібні подорожі влаштовують спеціально для майбутніх студентів, щоб ознайомити їх із системою навчання у цій країні. Учасники поїздки побували в університеті «Сорбонна», відвідали академію ремесел й мистецтв та вищу школу кінематографії, а на додачу отримали море позитивних емоцій та вражень від екскурсій по Лувру, Ейфелевій вежі та по інших історичних пам»ятках Франції. Спілкування відбувалося виключно французькою, що дозволило оцінити рівень своїх знань на практиці з носіями мови.

Така подорож — гідна винагорода за плідний і наполегливий труд юнака. Бажаємо тобі, Андрію, не зупинятися на досягнутому, крок за кроком йти до своєї мрії, нехай не згасає твій молодечий запал і прагнення до здобуття знань!

 

п'ятниця, 21 Березня 2014 13:26 | Переглядів: 658

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]