Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

"Фото" легенів попередить недугу

Традиційно щороку жителі населених пунктів району мають змогу пройти флюорографічне обстеження на пересувних флюорографічних установках, що дає змогу покращити епідеміологічну ситуацію по туберкульозу та виявити захворювання на ранніх стадіях. Цьогорік, згідно із графіком, медики вже побували на всіх територіях. Про результати обстеження говорить головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги району Ігор Джуган:

— Хочу відзначити, що до організації і проведення даного заходу долучилися не лише медпрацівники нашого центру, а й керівники району, голови сільських та селищних рад. Суттєву допомогу в плані енергозабезпечення пересувної флюороустановки забезпечили працівники Василівської РЕМ.

Загалом за період роботи флюорографічної установки обстеження пройшли 1266 осіб. Найактивніше організовали обстеження на території Малобілозерської, Орлянської, Скельківської сільських рад. Приємно було чути схвальні відгуки від людей старшого покоління, зокрема, від Лідії Пантелеївни Гергель (1936 р.н.), Галини Іванівни Сиротюк (1928 р.н.), Івана Тихоновича Демченка (1939 р.н.), яким через похилий вік довелось би нелегко добратися до лікувального закладу, а так, вони мали можливість пройти обстеження фактично вдома.

На жаль, багато людей не змогли скористатися послугами пересувної флюороустановки, через те, що у деяких сільських радах погано було організовано підвезення населення.

Хочу наголосити: флюорографічне обстеження має важливе епідеміологічне значення для виявлення туберкульозу, оскільки це інфекційна патологія і кожен невиявлений хворий протягом року інфікує в середньому 20 осіб.

Слід пам'ятати, що туберкульоз може протікати приховано, без видимих змін самопочуття. Тому тільки регулярне проходження флюорографії дозволить виявити цю недугу на ранній стадії. Люди повинні зрозуміти одну просту істину: стежити за своїм здоров'ям потрібно особливо ретельно і у жодному разі не нехтувати безпечним, ефективним і, що важливо, доступним методом діагностики - флюорографією.

Ми і надалі будемо проводити подібні обстеження, принаймні 1 раз на півріччя. То ж звертаюся до всіх мешканців району: скористайтеся наданою вам медичною послугою і подбайте про своє здоров’я.

 

п'ятниця, 21 Березня 2014 13:38 | Переглядів: 553

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]