Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Прийомні батьки підвищують свій виховний потенціал

У Запорізькому обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулися навчання 23 прийомних батьків з Великобілозерського, Приазовського, Бердянського, Запорізького, Василівського, Веселівського, Вільнянського, Гуляйпільського та Куйбишевського районів.

За інформацією директора центру Оксани Панікарової, із 185 прийомних сімей та 15 дитячих будинків сімейного типу 116 потребують підвищення виховного потенціалу.

 - Успішне функціонування прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу – важливе завдання центрів соціальних служб. На долю дітей-сиріт випали тяжкі випробування, їх психіка, частіше за все, зазнає чималих травм, тому виховувати їх складніше, ніж рідних дітей. Прийомні батьки та батьки-вихователі мають кваліфіковано здійснювати виховання, забезпечувати сприятливі умови для життя та розвитку дитини, - відзначила Оксана Панікарова.

 Зважаючи на це, основне завдання таких навчань - формування компетентності, підвищення та поглиблення виховних можливостей, а також удосконалення вміння налагоджувати стосунки в сім’ї на засадах партнерської взаємодії, взаєморозуміння, поваги і любові.

 Особливість навчання полягає в тому, що прийомні батьки самостійно визначають проблемні питання. Виходячи з цього, до проведення навчання залучаються профільні спеціалісти як державних, так і громадських благодійних організацій.

 У ході семінару були порушені такі теми: «Методи сімейного виховання. Методи покарання та його наслідки», «Проблемна поведінка дитини. Чинники, які сприяють її виникненню», «Психологічні особливості виховання молодшого шкільного віку. Криза вікового періоду розвитку дитини», «Профілактика залежностей (алкогольної, нікотинової, комп’ютерної)» тощо.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 24 Березня 2014 12:53 | Переглядів: 500

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]