Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Один з комунальних закладів Запорізької облради зробив акцент на дослідженні регіональної історії

Спеціалісти Василівського історико-архітектурного музея-заповідника «Садиба Попова» Запорізької обласної ради видали перший випуск археографічного видання «Спогади Лущинських: дворянська родина на зламі епох» із серії «Василівська старовина». У збірнику опубліковані спогади членів родини Лущинських, які стосуються історії м. Олександрівки та Василівки в період царської Росії та міста Запоріжжя в роки Другої Світової війни. При цьому мемуари наповнені власними емоціями та переживаннями членів дворянської родини.

За інформацією виконуючого обов’язки директора Василівського історико-архітектурного музея-заповідника «Садиба Попова» Валерія Стойчева, це видання – перший досвід в історії музею, який став можливий завдяки створенню наукового відділу на базі закладу, та приходу істориків, зацікавлених у розвитку та популяризації науки. «Дуже приємно, що в районі, в області почали дослухатися до вчених та науковців, почали звертати увагу на збереження нашого запорізького коріння», - сказав Валерій Стойчев.

Як зазначила перший заступник голови Запорізької обласної ради Світлана Абдурахманова, яка однією з перших ознайомилась з виданням, такий напрямок досліджень, як регіональна, локальна історія стимулює до вивчення місцевої запорізької історії, розвиває почуття регіонального патріотизму і є дуже корисною для всіх поколінь запоріжців в непрості для країни часи.

Співробітники музею опрацювали багато архівних матеріалів, - їх вистачить на кілька десятків цікавих та історично правдивих збірок. Принаймні, цього року планують видати ще три випуски археографічного видання.

вівторок, 25 Березня 2014 10:23 | Переглядів: 569

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]