Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Талант, який дарує радість

У всі часи талант викликав захоплення, і, водночас, здивування, адже збагнути усі його грані – наче доторкнутися до зірок. А яке задоволення він приносить тому, хто його має, бо заняття улюбленою справою дарують людині гармонію, щастя і радість. Таке задоволення від виготовлення прекрасних естетичних виробів отримує доброзичливий і завжди усміхнений майстер на всі руки,

у минулому шахтар, а нині оператор газової котельні у Дніпрорудненської ЗОШ І-ІІ ст. Юрій Литвинов. Родина Юрія Володимировича родом з Акимівського району, сонячного селища Алтагир. Тут він навчався у школі, потім з відзнакою закінчив професійно-технічне училище, - опановував спеціальність наладчика токарних автоматів і напівавтоматів. Хотів продовжити навчання і далі, але доля розпорядилася по-іншому: служив у армії, одружився і переїхав до Дніпрорудного. Працював водієм автобази, а потім на ЗАТ «ЗЗРК». У школі Юрій Володимирович дбає не лише про те, щоб школярам було тепло й затишно у класах, а й часто допомагає з художнім оформленням стендів, малює плакати.

У вільний від роботи час Юрій Володимирович поринає у прекрасний світ мистецтва і рукоділля – досить тонкої справи – створення яскравих і гарних букетів квітів, грибочків, і інших рослин, котрі яскравим різнобарв’ям розквітають на вікнах шкільної котельні. Вони милують і зачаровують око своєю красою і ніжністю. Спочатку важко здогадатися з чого вони виготовлені, але майстер охоче розкриває секрет – зі звичайно пінопласту. Він вирізає гострим ножем заготівки бутонів квітів, підбирає підходящу гілочку з дерева, а потім у справу вступають яскрава гуаш, блискітки та інше.

Має Юрій Литвинов й досвід виготовлення меблів з художнім різьбленням, іграшок для двох своїх донечок та чотирьох онуків, робить майстер і рамки для картин. Матеріали збирає звідусіль.

Його прекрасні вироби з’являються від натхнення гарними квітами, наявністю підходящих матеріалів та творчої фантазії. З кожною роботою майстер пізнає своє ремесло дедалі глибше, намагаючись удосконалювати вміння і вироби.

Свої таланти чоловік успадкував від батьків, які розвивали його творчі нахили та заохочували до рукоділля.

- Все життя щось майструю, так само як і мій батько Володимир Федорович. У нас взагалі вся родина творча, татові з мамою далося малювання, сестрі – шиття, тож і я не відстаю, виготовляю всілякі вироби та фігурки, - говорить Юрій Володимирович.

Всі свої шедеври чоловік задоволенням дарує близьким, знайомим, учням у класи, щоб вони приносили їм радість і красу, і навіть редакції подарував кілька своїх чудових робіт. Бажаємо вам, Юрію Володимировичу, і надалі не втрачати свого творчого запалу, залишатися таким щирим і життєрадісним. Наснаги вам, невичерпного натхнення і злагоди у всьому!

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

 

 

середа, 26 Березня 2014 15:13 | Переглядів: 551

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]