Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

До 2018 року виробництво молока в області планують збільшити до 35,3 тис. тонн

У ході третьої позачергової сесії обласної ради шостого скликання затверджено Програму розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 роки, яка розроблена Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації на основі Програми забезпечення продовольчої безпеки регіону на 2011-2015 роки.

Фахівці стверджують, що ситуація у молочному скотарстві потребує вжиття негайних заходів, які забезпечать зростання виробництва молока та м'яса шляхом нарощування поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі корів, у сільськогосподарських підприємствах регіону.

 Серед першочергових напрямків, на які необхідно звернути увагу, виділено наступні: забезпечення високорентабельного ведення галузі молочного скотарства за рахунок збільшення обсягів виробництва молока; створення сприятливих умов для розвитку галузі молочного скотарства за рахунок використання бюджетних коштів і стимулювання залучення інвестицій; збільшення продуктивності корів; сприяння формуванню особистими селянськими господарствами малих ферм з виробництва і реалізації молока тощо.

 Нарощування валового виробництва продукції тваринництва планується шляхом підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва. Так, кошти на реалізацію нової програми будуть спрямовані на реконструкцію та будівництво нових молочних ферм, підтримку розвитку великотоварного виробництва, впровадження перспективних ресурсозберігаючих технологій та інноваційних проектів розвитку молочного скотарства, підвищення якості продукції. Серед пріоритетів - формування кооперативів та некомерційних об'єднань, економічне стимулювання розвитку продуктивної кормової бази для тваринництва.

 Загальні обсяги фінансування заходів програми становлять понад 5 млн. грн., також залучатимуться кошти загального фонду обласного бюджету.

 Серед очікуваних результатів від виконання заходів програми - стабілізація поголів’я ВРХ, підвищення ефективності та конкурентоспроможності виробництва, підвищення доходів сільського населення, створення додаткових робочих місць у галузі молочного скотарства.

 До 2018 року валове виробництво молока планується збільшити до 35,3 тис. тонн.

 Контроль за ходом виконання програми покладено на постійну комісію обласної ради з питань агропромислового комплексу та сільськогосподарського виробництва.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

четвер, 27 Березня 2014 10:51 | Переглядів: 484

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]