Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Голова облдержадміністрації та керівники провідних мас-медіа визначили принципи роботи на інформаційному полі

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов зустрівся з керівниками та головними редакторами державних, комунальних та приватних засобів масової інформації. В засіданні за круглим столом також взяли участь представники громадськості – Народної Ради, Комітету громадського контролю й активісти запорізького майдану. Учасники зустрічі обговорили механізми взаємодії та визначили принципи співпраці на інформаційному полі.

Валерій Баранов «без купюр» розповів про формування нової команди управлінців та заходи з реформування системи управління, ЖКГ тощо. Голова облдержадміністрації звернувся до представників мас-медіа з пропозицією бути партнерами і працювати не на PR влади, а на користь запоріжців. У свою чергу, журналісти висловили свої пропозиції щодо висвітлення діяльності владних структур і попросили владу більш оперативно давати коментарі з актуальних питань.

 Наводимо основні тези голови облдержадміністрації Валерія Баранова.

 Про кадрову політику

 Побудувати нову систему влади мені одному не вдасться. Без вас (представників ЗМІ) – тим більше. На початку 2000-х мені довелося вивчати досвід проведення реформ у постсоціалістичних країнах. Коли такі країни як Болгарія, Чехословаччина входили до складу Європи, вони змушені були підстроїти свою систему управління під європейські стандарти. Головна проблема України сьогодні – навіть не Янукович. У нас – криза управління. Сьогодні ми живемо в умовах ринкової економіки, а система управління залишилась комуністичною. При цьому апарат управління збільшився в 4-5 разів. Наприклад, Генеральна прокуратура – в 6 разів, міліція – в 4 рази, апарат управління в Запорізькій області – в 4 рази порівняно з радянськими часами. Ця жорстко централізована адміністративна система управління намагається керувати ринковою економікою. А економіці вся ця система зовсім не потрібна.

 Більшість підприємців, які працюють у Запорізькій області, або не знають про існування, наприклад, відділу харчової промисловості, або відбиваються від нього підручними засобами. Бо ця структура не має до їхнього бізнесу жодного стосунку. Інший приклад: контроль над рибними запасами Азовського моря здійснює близько десяти державних структур. Навіщо вони потрібні?

 Ця система управління і знищила нашу країну.

 Нічого в нашій країні не зміниться, якщо ми не приведемо систему управління до здорового глузду. Для цього насамперед необхідно провести адміністративно-територіальну реформу. Наступного тижня в Києві відбудеться засідання Комітету реформ, членом якого я є, де буде обговорюватися Концепція децентралізації влади і розвитку місцевого самоврядування. Тобто, почнемо все ставити з голови на ноги.

 Про взаємодію із ЗМІ

 Хочу вас переконати, попросити, щоб ми всю реформаторську роботу виконували разом. Ми – громадяни цієї країни, у кожного з нас є громадянська відповідальність. У вас, працівників мас-медіа, є інструмент. Я не говорю про відсутність критики. Будь ласка, я готовий вислухати будь-яку конструктивну критику. Я закликаю вас до співробітництва по радикальних реформах, які у нас розпочались.

 Про зміну психології

 Найболючіша проблема України – це психологічний стан суспільства. Якщо український народ знаходиться в стані наполегливого очікування безкоштовного чуда, то нічого не зміниться ще багато років. Якщо ми не будемо впливати на психологію громадян, і не переконаємо їх, що за 200 гривень, пачку макаронів чи гречки не варто віддавати свого голосу на виборах, бо отримаєш у результаті пройдисвіта, ми назавжди залишимось у сьогоднішньому стані. Все залишить від нас з вами.

 У нас змагаються не мізки, а «бабки». Вибачте, а хто ці «бабки» бере? Я, зі свого боку, ви, маючи ресурс, - зі свого, повинні людям розповідати: якщо ти за пачку макаронів проголосував за Гітлера, буде тобі Гітлер. Тому я дуже сподіваюсь, що закони в Україні зміняться. Але й ми не повинні сидіти, склавши руки.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

п'ятниця, 28 Березня 2014 08:08 | Переглядів: 434

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]