Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Питання водопостачання до південних районів області вирішуватиме робоча група

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів нараду з питань водопостачання південних районів області та, зокрема, організації роботи Західного групового водогону. Перед нами стоїть завдання вирішити питання не просто водопостачання Бердянська, а ряду районів області, які також є користувачами послуг Облводоканалу.

Глибоко переконаний, що накопичені проблеми не можливо вирішити протягом одного засідання. Тож маємо визначити та окреслити напрямок, який дозволить вирішити ці соціально значущі питання, - зазначив, відкриваючи засідання, Валерій Баранов.

 Також очільник регіону попередив, що лобіювати інтереси суто бердянців не збирається: «Ми захищаємо інтереси жителів усієї області»

 Про стан водопостачання регіону учасників заходу поінформував директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов. Як повідомив посадовець, централізованим питним водопостачанням забезпечені 86,6 % населення області. Також він підтвердив, що основним донором КП «Облводоканал» є споживачі води із Західного групового водоводу, в тому числі м. Бердянськ, для населення якого тарифи на воду є одні з найвищих в області. Цей факт викликає обурення та невдоволення місцевої влади.

 Так, Бердянський міський голова Олексій Бакай має претензії не тільки до високих цін на воду, незрозумілої та закритої системи розрахунків тарифів, але й до якості самої води, яку через тривалий шлях по застарілих трубах (близько 8 днів) необхідно додатково доочищувати.

 Пропозиція керівника курортного міста одна – передати мережу у власність міської ради хоча б на рік. Він переконаний, що за цей час можна довести, що місцева влада керуватиме більш ефективно.

 Проте з цим не погоджується гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Довганчук. Він уточнив: якщо передати водогін Бердянську, підприємство буде змушене підвищити тарифи іншим споживачам, а це шість експлуатаційних цехів, які постачають воду до Василівського, Куйбишевського та Розівського районів. На його переконання, розв’язати проблему можна розширивши коло споживачів Західного групового водогону за рахунок приєднання Мелітопольського, Якимівського, Приазовського та Приморського районів. Це дозволить знизити вартість тарифів для бердянців.

 Директор Департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Максим Шахов озвучив чотири можливі варіанти вирішення ситуації. Перший – створення обласної водної компанії. Другий варіант – часткова децентралізація та передача Бердянській міській раді водогону. Третій – повна децентралізація та передача водогонів місцевим органам самоврядування. Четвертий – передача водогону в державну власність.

 За підсумками обговорення керівник обласної виконавчої влади доручив створити роботу групу, яка проаналізує економічні та технічні складові питання, напрацює найбільш конструктивний, логічний та прозорий план розв’язання ситуації. Також Валерій Баранов зазначив, що має бути розроблена стратегія розвитку водного господарства регіону на подальші роки.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 31 Березня 2014 09:48 | Переглядів: 477

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]