Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Запорізьку молодь навчають берегти родинні цінності

Навчально-методичний семінар «Кращі сім’ї – краще суспільство» відбувся у Запорізькому національному університеті в межах проекту ”Гендерний Форум - 2014”. Організатори заходу - Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Проект «Гедерний форум» реалізується в області з 2001 року за ініціативи громадських організацій та наукових діячів та при підтримці облдержадміністрації.

Торік за підсумками роботи форуму фахівцями Департаменту був створений Гендерний ресурсний центр.

 Мета навчально-методичного семінару - розвиток інформаційно-ідеологічних інструментів, зміцнення інституту сім'ї, профілактика насильства в сім'ї, реалізація системної підготовки молоді до подружнього життя.

 Директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Мещан поінформував про основні тенденції в державній політиці, які спрямовані на підтримку сімей та розвиток сімейних цінностей. Зокрема, торік Кабінетом Міністрів України була затверджена Державна цільова соціальна програма підтримки сім'ї на період до 2016 рік. Однією з основних цілей програми є реалізація системної підготовки молоді до подружнього життя. Також посадовець зупинився на соціальних стандартах для жінок і матерів, які минулого року були підвищені. Йдеться про збільшення видатків на виплату допомоги сім'ям з дітьми та малозабезпеченим сім'ям, розміри допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною для малозабезпечених сімей.

 Як повідомив посадовець, у квітні має відбутися всеукраїнська нарада-семінар щодо впровадження Програми підготовки молоді до сімейного життя, на якій будуть розглянуті актуальні питання молодих родин.

 У рамках семінару для запорізької молоді були проведені майстер - класи: «Підготовка до подружнього життя, батьківства і материнства»; «Планування здорової сім'ї (репродуктивне здоров'я)»; «Роль інформаційно - комунікаційних технологій та соціальної реклами в гармонізації відносин «сім'я - робота»; «Технології роботи гендерного ресурсного центру та центру гендерної освіти».

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 31 Березня 2014 13:01 | Переглядів: 505

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]