Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Династії!

Вийшла у світ книга "Медичні династії Запорізької області", видана за сприяння обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України, яку очолює Алла Тонковид. На сторінках видання — династії медиків області, які разом із знаннями через покоління проносять і особливе почуття обов’язку та відповідальності за життя пацієнтів.

Саме тому традиції кожної такої професійної родини вічні і з часом лише збагачуються, насичуються, що дає людям відчуття захищеності й віри. Цю захоплюючу, дивовижну історію довжиною в декілька поколінь відкриває династія добре відомих у нашому районі лікарів Абросімових. Жителі Скельок, як ніхто, знають і глибоко поважають незамінного головного лікаря Скельківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Юрія Дмитровича Абросімова — родоначальника династії. За його плечима — 50 років трудового стажу на одному місці! Його авторитет — беззаперечний серед колег і пацієнтів. Це дійсно Лікар з великої літери, який за свою сумлінну працю неодноразово був відзначений грамотами, орденами Трудового Червоного Прапора, "За заслуги перед Запорізьким краєм", медаллю "За трудову відзнаку".

Любов до медичної справи передалася від батька двом його синам — Юрію та Дмитру.

Заслужений лікар України Юрій Юрійович Абросімов нині очолює Дніпрорудненську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, а також керує роботою міжрайонного ортопедо-травматологічного центру. У 80-х роках навчався у Запорізькому медичного інституті, потім — на військово-медичному факультеті Саратовського державного медінституту. А по закінченні служив хірургом у Центральній групі військ СРСР на території Чехословаччини. Юрій Юрійович пройшов шлях від лікаря-ординатора до головного лікаря Дніпрорудненської лікарні, активний учасник наукових конференцій, де відбувається обмін досвідом з практикуючими лікарями та науковцями з усього світу.

Його брат, Дмитро Юрійович Абросімов, після закінчення у 1995 році Запорізького медуніверситету також працює лікарем у Дніпрорудненській лікарні. Він — оториноларинголог. Дмитро Юрійович не лише високо-класний лікар, а ще й активний учасник художньої самодіяльності та відмінний спортсмен. У його активі — чисельні перемоги з настільного тенісу на обласних спартакіадах серед працівників охорони здоров’я.

Підхопив медичну естафету старшого покоління і молодший Абросімов, онук Юрія Дмитровича — Юрій. Як і батько, він також Юрій Юрійович. За його плечима ще не такий довгий трудовий шлях, але вже сьогодні Юрій — лауреат премії Академії наук України і Асоціації медичних вищих навчальних закладів України за успіхи у науковій діяльності. Та воно й не дивно, адже Запорізький медуніверситет закінчив з відзнакою.

Професійний стаж родини — 121 рік! Ось така слава Василівщини!

Також у книзі згадуються і династії Павлюченко та Краковських-Панасюк-Тищенко, які у різні роки своєї діяльності були пов’язані з роботою у медичній сфері нашого району. Так, Івана Івановича Павлюченка добре пам’ятають колеги із райсанепідстанції, де він довгий час працював. Батько Івана Івановича, а також його дружина, два сина і їхні дружини — всі медики.

Звісно, до книги увійшли лише найстарші трудові династії. Насправді ж, ми знаємо, що в медичній галузі району працюють чимало сімей, де справу батьків і дідів гідно продовжують діти, онуки. І це не може не викликати гордість за земляків!

Світлана ЛОБАЧ

 

вівторок, 01 Квітня 2014 15:44 | Переглядів: 841

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]