Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Підвищення цін на газ – стимул для модернізації

Від сьогодні, 1 квітня, підвищилася ціна на газ для бюджетних організацій та комерційних підприємств у середньому на 30%. З 1 травня зросте ціна на газ для населення в межах 50%. А з 1 червня подорожчає опалення та підігрів води для населення, для виробництва яких використовується газ. Про це журналістам повідомив директор Департаменту ЖКГ та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов.

Ці непопулярні кроки пов’язані з різким підвищенням ціни на російський газ. А відтак, пояснив посадовець, виникає необхідність привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обгрунтованого рівня. Адже вони й раніше не покривали собівартість наданих послуг. Так, рівень покриття середнім тарифом собівартості послуги з централізованого водопостачання складає 72%, централізованого водовідведення – 66,3%, централізованого водопостачання – 75,7%.

-Висловлю неоднозначну думку: підвищення тарифів піде на користь. Усі хочуть отримувати якісні послуги, пити чисту воду, жити в чистому під’їзді. Але для цього треба вкладати кошти. Через високу ціну на газ ми будемо вимушені утеплювати приміщення, ставити прилади обліку, модернізовувати виробництво та інфраструктуру, впроваджувати альтернативні види енергії. Цим шляхом уже пройшла Східна Європа, - висловив думку посадовець.

Крім того, Максим Шахов звернув увагу на те, що за нинішніх тарифів, які не відшкодовують собівартості послуг, державі доводиться дотувати і бідних, і багатих. Після їх підвищення незахищені верстви населення зможуть оформлювати субсидії і будуть платити той самий рівень відсотків від доходу, що й нині.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 01 Квітня 2014 16:00 | Переглядів: 494

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]