Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Інвестиційна політика регіону буде активною та відкритою

Під головуванням начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Вадима Міщанина відбулося обговорення одного з пріоритетних напрямків роботи обласної влади на 2014 рік «Активна інвестиційна політика. Розвиток міжрегіонального та міжнародного співробітництва».

Для реалізації цього пріоритету визначено дві стратегічні цілі - впорядкування і вдосконалення механізму залучення іноземного капіталу з огляду на сучасні економічні процеси в світовому співтоваристві та встановлення й поглиблення взаємовигідних зв’язків зі стратегічно важливими іноземними партнерами.

Посадовець відзначив, що для досягнення першої цілі необхідно зосередитись на впровадженні операційних цілей.

По-перше, важливо забезпечити інформаційну підтримку та маркетингове обслуговування інвестиційної діяльності. Йдеться про розповсюдження анкети інвестиційного клімату України та Запорізької області серед бізнесових структур, наукових кіл, місцевих органів влади, громадських організацій, а також здійснення аналізу анкети експертної оцінки з метою коригування інвестиційної політики на регіональному рівні. У цьому контексті важливим аспектом є розповсюдження інформації про вільні земельні ділянки, інвестиційні проекти, комерційні пропозиції підприємств, установ та організацій Запорізької області серед зацікавлених осіб.

У переліку основних заходів - забезпечення технічної підтримки та оновлення спеціалізованого веб-сайту «Запорізька область – регіон можливостей» (www.investmentzp.org.ua).

Другою операційною ціллю, над реалізацією якої працюватиме обласна влада, визначено формування привабливого для інвестора іміджу Запорізької області. Для цього необхідно створити електронну базу інвестиційних паспортів територій регіону, забезпечити розповсюдження інформації про інвестиційні можливості територій серед цільових інвесторів, організувати проведення міжнародних інвестиційних форумів.

Третє завдання - розбудова інфраструктури регіону, підготовка комерційної нерухомості для створення промислових зон.

Для досягнення цієї мети необхідно: формування Банку Інвестиційних Проектів інвестиційними пропозиціями від підприємств, установ та організацій області; розповсюдження інформації про промислові зони серед потенційних інвесторів та ділових партнерів; реалізація проектів створення промислових зон та індустріальних парків на території регіону; проведення семінарів та тренінгів з написання інвестиційних проектів.

акож у планах фахівців - забезпечення інституційної підтримки інвестиційної діяльності, а також реалізація норм Закону України «Про режим іноземного інвестування».

Щодо реалізації другої стратегічної цілі Вадим Міщанин повідомив, що протягом поточного року будуть поглиблені взаємовигідні зв’язки зі стратегічно важливими іноземними партнерами та регіонами України відповідно до геополітичних, економічних та стратегічних інтересів України. Також має відбутися розширення довгострокового торгово-економічного співробітництва з перспективними торговельними партнерами та активізована інформаційно-презентаційна діяльність, спрямована на підвищення міжнародного авторитету Запорізького краю.

Серед очікуваних результатів від упровадження заходів пріоритетного напряму Вадим Міщанин назвав збільшення обсягів залучених прямих іноземних інвестицій у 2014 році до 1191,1 млн. дол. США або на 3,6% по відношенню до 2013 року, а також збільшення зовнішньоторговельного обороту області на 0,8%.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 02 Квітня 2014 11:48 | Переглядів: 452

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]