Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Новітні технології допоможуть збільшити виробництво сільськогосподарської продукції

Громадськості представлено пріоритетний напрям роботи на 2014 рік «Інноваційний розвиток аграрного виробництва, забезпечення продовольчої безпеки та цінової стабільності споживчого ринку», який реалізовуватиме Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Як повідомив директор Департаменту Андрій Ревуцький, визначено три операційні цілі, від виконання яких залежить реалізація пріоритетного напрямку в цілому.

Першочергова увага спеціалістів Департаменту буде приділена створенню сприятливих умов для застосування новітніх технологій у галузі рослинництва. Так, основним напрямком є інтенсифікація виробництва зерна та підвищення урожайності сільськогосподарських культур.

Цього збираються досягти шляхом внесення оптимальної кількості органічних та мінеральних добрив, розширення посівів високопродуктивних сортів і гібридів, впровадження комплексної механізації, інтенсивних технологій, застосування прогресивних форм організації та оплати праці з урахуванням кінцевого результату. Також на промислову основу планують перевести вирощування овочів, збільшити валове виробництва продукції садівництва і виноградарства.

У планах - поступове оновлення дощувальної техніки для поливу сільськогосподарських культур.

За словами Андрія Ревуцького, виконання комплексу визначених заходів дозволить у поточному році сформувати стабільний зерновий запас зерна на рівні 2,2-2,5 млн. тонн. Крім того, планується отримати близько 700 тис. тонн соняшника, 233 тис. тонн картоплі, 377 тис. тонн овочів і понад 80 тис. тонн плодово-ягідної продукції.

Серед операційних цілей - створення сприятливих умов для розвитку галузі тваринництва.

Зокрема, у поточному році заплановано реконструювати та ввести в експлуатацію вісім об'єктів, у тому числі чотири об'єкти в галузі свинарства.

З метою стимулювання нарощування поголів'я великої рогатої худоби, у першу чергу маточного поголів'я корів, прийнята Програма розвитку галузі молочного скотарства сільськогосподарських підприємствах області на 2014-2018 роки.

Зона відповідальності Департаменту - забезпечення продовольчої безпеки та цінової стабільності споживчого ринку. Для виконання цього завдання необхідно підвищити рівень самозабезпечення області основними продуктами харчування - м'ясо-молочною продукцією, хлібом та хлібобулочними виробами.

Збільшення виробництва продукції буде забезпечено шляхом розширення сировинної бази за рахунок розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, мережі заготівельних пунктів. Крім того, буде проводжена практика проведення щотижневих ярмарків сільськогосподарської продукції, які є вагомим важелем регулювання цін на споживчому ринку.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 02 Квітня 2014 16:38 | Переглядів: 455

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]