Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Податок на доходи фізичних осіб та плата за землю – головні ресурси наповнення бюджету

«Наповнення бюджету, оптимізація бюджетних видатків» - такий пріоритетний напрямок був розглянутий на попередніх громадських слуханнях, які відбулися в облдержадміністрації під головуванням директора Департаменту фінансів ОДА Сергія Медвідя. У розділі «Наповнення бюджету» посадовець зупинився на двох аспектах: збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб та плати за землю.

Приріст надходжень від податку на доходи фізичних осіб відбудеться за рахунок активізації роботи з підприємствами-боржниками із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також легалізації робочих місць, підвищення заробітної плати працівникам, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. Серед стратегічних напрямків - пошук додаткових надходжень, у тому числі шляхом детінізації економіки, з використанням інструментів податкового контролю.

Приріст надходжень плати за землю планується забезпечити за рахунок організації перегляду договорів оренди землі в частині підвищення ставок орендної плати, залучення нових ділянок земель запасу, резерву для передачі в оренду; оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

Серед очікуваних результатів - збільшення обсягу доходів місцевих бюджетів усіх рівнів не менше як на 2 % та збільшення на 3 % обсягу податкових надходжень до місцевих бюджетів у розрахунку на одиницю населення.

Коментуючи напрямок оптимізації бюджетних видатків, Сергій Медвідь підкреслив, що запроваджується жорсткий режим економії бюджетних коштів. Зокрема, будуть оптимізовані видатки на утримання бюджетних установ. Планується впровадження єдиної методики розрахунків обов’язкових виплат фонду оплати праці, зменшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, посилення фінансово-бюджетної дисципліни.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 03 Квітня 2014 15:19 | Переглядів: 564

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]