Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Світ вижив тому, що посміхався!

"От улыбки станет мир светлей", — співається у знайомій з дитинства пісні… І дійсно, щира посмішка робить світ не тільки світлішим, а й добрішим, приємнішим та кращим. Коли посмішка перетворюється на щирий сміх — здається, що не існує проблем, що життя неймовірне і захоплююче… «Світ вижив тому, що посміхався!» — під таким гаслом у музеї-заповіднику "Садиба Попова" 1 квітня — у День сміху — відкрилася виставка карикатур.

Організував ії відомий василівський художник Олександр Зінов'єв.

— Це збірна виставка, в якій роботи з трьох Міжнародних конкурсів карикатур "Василівські веселини", — розповідає Олександр Федорович. — Приємно, що тепер у музеї виділено окремий виставковий зал, в якому будуть постійно проводитися різноманітні виставки, і радісно, що його перші експонати — карикатури. Всі бажаючі мають змогу влаштувати власну виставку. Варто лише мати цікаві роботи. Зал обладнаний сигналізацією та знаходиться під охороною, тож його експонати будуть надійно захищені.

А ще адміністрація музею-заповідника планує облаштувати зал археології, адже наш край досить багатий на знахідки старовини. Планів чимало, і деякими з них з редакцією поділилася заступник директора Оксана Шульженко:

— Ми запланували ряд конкурсів. На сьогодні є відгуки на конкурс "Василівщина — фотопогляд в минуле": нам надсилають старі фото не тільки мешканці району, але й області. У травні влаштуємо виставку робіт школярів у межах конкурсу "Веселий козак": дітям запропоновано намалювати або виготовити козака. В перспективі — проведення художніх пленерів. Плануємо запросити до музею професійних художників, які писатимуть картини з натури, адже унікальні споруди замкового комплексу садиби Попова дійсно варті увіковічення у живописі. Роботи митців будуть використані для майбутньої картинної галереї, яку плануємо відкрити при музеї. Уже є бажаючі взяти участь у таких пленерах: художники з Польщі та Росії, а також вихованці Запорізького художнього училища.

Усі бажаючі ознайомитися з роботами художників-карикатуристів з усього світу та отримати позитивні емоції запрошуються до музею-заповідника. Виставка діє щодня.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

п'ятниця, 11 Квітня 2014 08:38 | Переглядів: 539

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]