Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Професійний орієнтир

Вибір професії — одне з найбільш відповідальних рішень, які приймає людина у житті. Звичайно, можна перервати навчання, якщо на третьому курсі інституту ти зрозумієш, що це справа не твоя, а можна через декілька років залишити роботу, яка не подобається. Однак час буде втрачено, та й розчарування неминуче…

Вибір професії — це прийняття рішення при великій кількості альтернативних варіантів та необхідності враховувати різноманітні фактори. Є вислів: «Щастя — це коли вранці хочеться йти на роботу, а після роботи — додому".

Відколи живе людство — існує і проблема вибору занять, трудової діяльності, професійної кар'єри. В рамках програми "Професійний орієнтир-2014" учні 9-го класу Малобілозерської ЗОШ І-ІІ ст. разом із класним керівником О.В. Ходус відвідали Дніпрорудненські індустріальний технікум та професійний ліцей.

Нам провели екскурсії, розповіли історію навчального закладу, показали матеріальну базу, докладно інформували, за якими спеціальностями та за яких умов здійснюється прийом абі-турієнтів, які вступні ви-пробування чекають випускників шкіл.

У технікумі учням показали, з якими машинами їм доведеться познайомитися в ході навчання та працюючи на Запорізькому залізорудному комбінаті, і дозволили самостійно випробувати одну з таких машин.

У ліцеї було не менш цікаво. Ми побачили, де студенти навчаються, розважаються, готуються до занять, де проходить практика у кухарів-кондитерів... Учні побачили нове обладнання, бажаючим дозволили попрацювати зі зварювальним апаратом.

Екскурсія принесла велику користь нашим випускникам. Деякі визначилися із вибором професії, дехто, навпаки, змінив свої погляди. А загалом всі залишилися задоволені і щиро дякують адміністраціям індустріального технікуму і професійного ліцею за таке цікаве і корисне спілкування.

Альона ЯКИМЕНКО,
практичний психолог, соціальний педагог школи

 

п'ятниця, 11 Квітня 2014 09:22 | Переглядів: 500

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]