Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

На особливому контролі влади - погашення заборгованості із зарплати на підприємствах області

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Олег Ніколенко провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Проблема з виплатою зарплати загострюється, станом на 1 квітня заборгованість склала 55 млн.грн., за останній місяць вона збільшилась на 5,4 млн. грн., а до початку року зростання склало 14 млн. грн.

Негативна динаміка зумовлена, перш за все, зростанням заборгованості на підприємствах державного сектору економіки, - повідомив Олег Ніколенко.

 Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва поінформувала учасників засідання щодо заборгованості на підприємствах регіону.

 Так, за словами посадовця, на підприємствах державного сектору економіки за березень заборгованість із зарплати зросла на 8,6 млн. грн. або на 22,8%. Станом на 1 квітня загальна сума заборгованості склала 46,5 млн. грн. або 84,4% від усіх боргів по області.

 Серед найбільших підприємств-боржників – ПАТ «АЗМОЛ», Бердянський державний завод скловолокна, ДК «Радіоприлад», КП «НПК «Іскра» (5,3 млн. грн., борг утворено у березні поточного року), ЗДП «Кремнійполімер» та ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект».

 Борги перед працівниками комунальних підприємств області за березень скоротилися більш ніж у десять разів – з 2,7 млн. грн. до 266 тис. грн. Станом на 1 квітня невиплаченою заборгованість залишається на комунальних підприємствах м.Запоріжжя, м.Мелітополя, Куйбишевського, Кам’янсько-Дніпровського та Якимівського районів.

 Станом на 1 квітня на семи з 25 територій області заборгованість із зарплати була відсутня, ще на двох територіях відсутні борги на економічно активних підприємствах. Заборгованість із виплати зарплати працівникам бюджетної сфери також відсутня.

 - Наше спільне завдання – зробити все, щоб виконати свої зобов’язання перед громадянами та виплатити їм зарплати. Саме тому ми регулярно збираємося з цього питання – треба використовувати будь-яку можливість, щоб отримати кошти на ліквідацію заборгованості. Обласна влада надає та буде надавати максимальне сприяння та посильну допомогу для вирішення цієї проблеми, - наголосив Олег Ніколенко.

 Під час засідання було заслухано керівників підприємств-боржників та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації щодо упровадження дій для ліквідації заборгованості із зарплати. За підсумками засідання Олег Ніколенко дав низку доручень керівникам підприємств-боржників та структурних підрозділів ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

середа, 16 Квітня 2014 11:30 | Переглядів: 483

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]