Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Медики регіону визначили пріоритети розвитку галузі

В обласній державній адміністрації відбулося розширене засідання колегії Департаменту охорони здоров'я ОДА, на якому серед основних питань розглянуто діяльність закладів охорони здоров’я області за 2013 рік та завдання на 2014 рік. Директор Департаменту охорони здоров`я ОДА (стажування) Наталія Мотовиця поінформувала про основні напрямки та нововведення минулого року.

Зокрема, було створено обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 32 центри первинної медико-санітарної допомоги, облаштовано додаткові пункти базування бригад швидкої медичної допомоги, налагоджено роботу служби екстреної медичної допомоги під єдиним центром управління. Крім того, визначено приміщення для розміщення централізованої диспетчерської та апарату управління центру екстреної медичної допомоги, в якому необхідно провести реконструкцію. Торік 11 автомобілів швидкої допомоги укомплектовано сучасним медичним обладнанням, 154 машини оснащено «тривожними кнопками» і GPS-навігацією. Отримано понад 12,7 млн. грн. субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на придбання медикаментів для швидкої медичної допомоги регіону. Крім того, торік було залучено 152,8 млн. грн.. позабюджетних коштів, які були спрямовані на медикаменти, ремонти палат, придбання апаратури.

Окремо посадовець зупинилася на якості надання медичної допомоги матерям та дітям та на реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». Так, завершено реконструкцію будівлі акушерського корпусу обласного перинатального центру, на черзі - відкриття гінекологічного. У закладі надають висококваліфіковану медичну допомогу вагітним з високим ступенем перинатального ризику для збереження вагітності і народження здорової дитини. На сьогодні в цьому медичному закладі вже народилося близько 600 немовлят.

Один з основних напрямків роботи галузі - реалізація пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. У структурі захворюваності населення ця хвороба посідає перше місце, тож програма має дійсно велике значення для значної частини населення. Протягом 2013 року на відшкодування вартості медичних препаратів було витрачено 6,7 млн. грн. У поточному році в Державному бюджеті України також передбачено кошти на субвенцію місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості медичних препаратів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Серед основних завдань на поточний рік Наталія Мотовиця виділила такі: оптимізація та розвиток мережі закладів первинної медико-санітарної допомоги, забезпечення єдиної дієздатної мережі лікувально-профілактичних закладів з надання екстреної та невідкладної медичної допомоги. Крім того, планується проведення структурної реорганізації акушерсько-гінекологічної допомоги, у тому числі введення в дію гінекологічного корпусу обласного перинатального центру.

Буде приділена увага й підвищенню рівня престижу медичної професії, покращенню соціального захисту працівників охорони здоров'я, якості підготовки та перепідготовки медичних кадрів.

Серед стратегічних напрямків діяльності - виявлення на ранніх стадіях захворювань, передусім соціально-значимих: онкологічних, туберкульозу, СНІДу, серцево-судинних захворювань, а також зниження рівня смертності від них.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 17 Квітня 2014 07:46 | Переглядів: 508

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]