Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

«Дивосвіт» вшанував Кобзаря

«Світ постав зі слова, і Україна постала зі слова, і слово те було в Шевченка…». Кожного року в Україні шанують свято на честь видатного поета і письменника – Т.Г. Шевченка. Священний для нас цей день. Українці несуть його через літа, як мати несе на руках дитя, і радіють, що він дає прозріння і сяйвом любові освітлює дорогу в віки, і знають, що забути його – означає втратити серце.

Тож напередодні великого свята з ініціативи вчителів української мови та літератури Н.В. Олешко та О.Ю. Самойленко учні 5-9 класів Малобілозерської естетичної школи-інтернату «Дивосвіт» зібралися дружною родиною, щоб ушанувати 200-ту річницю від дня народження Т.Г. Шевченка.

На почесному місці, у центрі святково прикрашеного залу – портрет Тараса Григоровича обрамлений вишитим рушником. На столі - свічка, улюблена книга «Кобзар», картини та ілюстрації до його творів. На мультимедійному екрані – слайди: проходить все життя поета. Тихо лунає пісня «Думи мої…» у виконанні учня 11 класу Євгена Пихтіна. З великою увагою учні вслухаються в кожне слово…

На цей захід зібралося чимало глядачів. Захоплююче свято, здалося пройшло на одному подиху. Особливо сподобалась присутнім гра учнів-акторів: О. Гришечкіна, О. Малої, Д. Корнійчука (9 кл.), Б. Шостіна (5 кл.), які виконували сценку з життя юного Тараса. Учні 8-10 класів чуттєво читали вірші та уривки з творів Т. Шевченка.

Шевченка у нас не лише вивчають, ним живуть, у нього черпають надії. Творчість Т. Шевченка давно стала важливою частиною духовного єства українського народу. Його вірші актуальні і сьогодні. За його творами знімають кінофільми, ставлять вистави. Одну з них у виконанні акторів виїзного театру ім. Магара пощастило відвідати учням 9-х класів та відмінникам «Дивосвіту». З ініціативи адміністрації школи було організовано поїздку школярів у будинок культури «Гірник» до Дніпрорудного, де проходила вистава «Наймичка».

Для самого поета жіноча недоля була не просто однією з тем творчості, а згустком крові, що запікся в його серці. Діти затамувавши подих та зі сльозами на очах уболівали за долю нещасної кріпачки-матері. Трагічна безталанна доля головної героїні викликала у них співпереживання, хвилювання до глибин душі. Вразила учнів і прекрасна гра акторів.

Юні дивосвітівці щиро дякували адміністрації та особисто директору – Яніні Овсієнко за таку прекрасну можливість ближче познайомитися з творчістю Т. Шевченка.

Наталія Олешко,
вчитель української мови та літератури

 

п'ятниця, 18 Квітня 2014 11:21 | Переглядів: 490

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]