Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Чистота у місті — гордість городян

Сьогодні ці питання стоять гостро. До міської ради звернулися підприємці, які займаються наданням ритуальних послуг, з пропозицією взяти територію кладовищ на обслуговування (охорона, прибирання, до-гляд за покинутими могилами, захоронення тощо). Після проведення громад-ських слухань з цього питання вирішили обговорити його ще й на квартальних зборах.

Адже по місту поповзли чутки, начебто місця для захоронення на кладовищах будуть коштувати тепер непомірно дорого, і якщо будь-хто з підприємців візьме кладовище на обслуговування, то самостійно поховати померлого родина там вже не зможе. Секретар міської ради Андрій Матюх розвіяв ці чутки, наголосивши, що в міськраді ніколи не стояло та ніколи не буде розглядатися питання щодо продажу або передачі в оренду міських кладовищ. Питання може порушуватися тільки з приводу утримання та обслуговування кладовищ. І навіть якщо кладовище буде у когось на обслуговуванні, "обязаловки" ні для кого не буде. Тобто, якщо людина наполягає на тому, що яму, наприклад, копатимуть її знайомі і всі ритуальні речі вона купуватиме в іншому місці, — їй ніхто не заперечуватиме. Підприємець слідкуватиме, щоб поховання проводилися не хаотично, а на відведених вільних місцях, аби не руйнували старі могили. Звісно, за бажанням клієнта, йому нададуть всі ритуальні послуги.

Обговоривши всі "за" і "проти", громада висловила одноголосну думку про те, що вона не згодна віддавати кладовище №1 на обслуговування підприємцям і сама буде проводити суботники і слідкувати за покинутими могилами. Щоб не бути голослівними, люди відразу домовилися вже 22 квітня о 9.00 вийти на суботник, аби до поминальних днів навести порядок.

Тож запрошуємо взяти участь у суботнику і жителів центральної частини Василівки, а також тих, чиї рідні чи близькі поховані на кладовищі № 1.

 

п'ятниця, 18 Квітня 2014 11:24 | Переглядів: 502

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]