Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Результат — "срібло"!

Команда учнів Запорізької області вирушила на батьківщину Т. Г. Шевченка — до славного міста Черкаси, аби взяти участь у Всеукраїнському етапі олімпіади з української мови та літератури. Серед дев'яти дівчат-учасниць інтелектуальних змагань була і учениця 9 класу Малобілозерської естетичної школи-інтернату «Дивосвіт» Дар'я Шовкопляс — лауреат премії ім. Т. Г. Шевченка, яка минулорік зайняла перше місце у Всеукраїнській олімпіаді. Сподівання на хороший результат були не марними і цього року, адже дівчина весь час наполегливо працювала. На шляху до перемоги було чимало випробувань, аби позмагатись з найсильнішими суперниками і гідно дійти до фіналу.

А суперники дійсно виявились сильними, та й завдання були не з легких, але Дар'я впевнено йшла до своєї мети. Хвилюючою і радісною нагородою для Даші була мить, коли після закінчення олімпіади оголосили результат: дівчина посіла почесне друге місце.

Офіційне закриття олімпіади відбулося на Чернечій горі в музеї Т. Г. Шевченка у Каневі. Переможці та учасники інтелектуальних змагань нагороджені грамотами та подарунками.

Із задоволенням Даша згадує і літературний вечір, на якому всі мали змогу представити власну поезію. Вона прочитала свій новий вірш «Роздуми про долю України», який написала під впливом сьогоднішніх подій в суспільстві, адже для дівчини найбільше щастя — мати єдину незалежну Батьківщину.

А ще Дар'я мала можливість познайомитися з мальовничими Черкасами, відвідати музей Т.Г. Шевченка, побачити у театрі прем'єру вистави «Назар Стодоля». Натхненна олімпіадою та мальовничим українським краєм, Даша отримала великий позитив та досвід, а ще — радість від того, що змагання проходили на батьківщині Кобзаря, де вона мріяла побувати.

Наталія Олешко, вчитель

 

п'ятниця, 18 Квітня 2014 11:29 | Переглядів: 486

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]