Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ви хотіли знати про Пенсії

До редакції "НТ" звертаються громадяни, які приїхали із АР Крим і м. Севастополя, за інформацією щодо отримання допомоги, пенсії. Коментує начальник управління Пенсійного фонду у Василівському районі Людмила Цибульняк:

— Роз'яснюємо, що громадянам, які зареєстровані на території Автономної Республіки Крим або м. Севастополя і змінюють місце проживання, необхідно звернутись до управління Пенсійного фонду України в районі за адресою: пров. Шкільний, 7, м. Василівка, або вул. Комсомольська, 15, м. Дніпрорудне у зручний для них час. Для продовження отримання пенсії слід подати заяву про переведення пенсії за місцем фактичного проживання та витребування пенсійної справи.

В управлінні Пенсійного фонду звернення громадян розглядаються у терміновому порядку. Громадян чекають щоденно з 8.00 до 17.00 та в п'ятницю з 8.00 до 16.00 (обідня перерва — з 12.00 до 12.45), вихідні дні — субота, неділя. Документи, які необхідно мати при собі: паспорт, посвідчення отримувача пенсії, довідка про присвоєння ідентифікаційного коду.

Пенсіонерам, які у березні прибули на проживання до нашого району, вже у квітні суми пенсій за квітень включено у відомості на виплату.

Увага! Виплата пенсії за новим місцем проживання проводиться з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому подана заява. Після надходження пенсійної справи та атестату буде проведена доплата пенсії за період до місяця взяття на облік, якщо, згідно з атестатом, пенсія не була виплачена за попереднім місцем проживання.

Нагадуємо, що з питаннями можна звертатися до управління за телефонами "гарячої лінії": в м. Василівка — 7-24-57, в м. Дніпрорудне — 6-29-92. Вам обов'язково допоможуть.

— Як вплине на розрахунок страхового стажу при призначенні пенсії за віком факт, що особа працює на 0,5 ставки і її заробітна плата щомісяця є меншою за мінімальну заробітну плату, а також якщо в місяці звільнення чи прийняття на роботу така особа отримала заробіток (за неповний місяць), що є меншим мінімальної заробітної плати?

Коментує начальник відділу з обслуговування та розгляду звернень громадян Оксана Колесник:

— Для призначення пенсії за віком найчастіше виникають питання обчислення страхового стажу, необхідного для її призначення. Працівники Пенсійного фонду здійснюють дослідження персонально для окремої людини щодо сплати страхових внесків у Фонд, підсумовують ці періоди й визначають страховий стаж. Тобто роки, коли було сплачено страхові внески.

Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення в порядку, визначеному управлінням Пенсійного фонду, відповідної доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок. Якщо зазначену доплату не було здійснено, до страхового стажу зараховується період, визначений за кожний місяць пропорційно сплаченим страховим внескам.

При цьому важливе значення для розрахунку пенсії має і заробітна плата, її розмір та методи її виплати. Якщо заробітну плату виплачують офіційно, при цьому в частині сплати внесків до Пенсійного фонду вона матиме суттєвий вплив на розмір майбутньої пенсії.

При зверненні до управління Ви можете отримати в інформаційному кіоску інформацію про сплачені страхові внески із заробітної плати. Робота інформаційного кіоску проводиться щоденно у робочий час.

 

середа, 23 Квітня 2014 14:28 | Переглядів: 474

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]