Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Першочерговим завданням для депутата має бути відстоювання інтересів громади

Робота народного обранця - від депутата сільської ради до народного депутата - має бути направленою, перш за все, на служіння людям, на захист та відстоювання інтересів громади. Саме за нашими справами нас оцінюють люди, і тому своїм першочерговим обов’язком я вважаю звітувати перед вами, мої виборці, за кожен свій крок на посту депутата Запорізької обласної ради. Говорячи про свою діяльність протягом 2013 року, хочу зазначити, що у своїй роботі я завжди керувався положеннями Конституції України, Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами України.

Моя депутатська діяльність узгоджувалася з планом роботи обласної ради, і всі мої зусилля були спрямовані на ефективний розвиток Запорізької області та рідного Василівського району, а отже, на покращення рівня життя та добробуту громадян.

Запорука успіху – у співпраці різних гілок влади

 У минулому році я взяв участь у роботі восьми сесій Запорізької обласної ради та у роботі постійної депутатській комісії з питань будівництва, транспорту, зв’язку та паливно-енергетичного комплексу, до якої я належу.

Окрім своєї діяльності безпосередньо в обласній раді, значну увагу я приділяв вирішенню проблем мешканців Василівського району. Усвідомлюючи те, що про стан справ у населених пунктах району та проблеми, які турбують людей, можна дізнатися лише підчас спілкування з ними, протягом 2013 року я та мої помічники провели на території району шістдесят особистих прийомів громадян, які відвідали 215 його мешканців.

На цих зустрічах часто були присутні представники місцевої влади, що давало можливість оперативно вирішувати питання, які ставилися людьми. Упродовж всієї каденції я активно співпрацював і з керівництвом Василівського району, і з представниками обласної та центральної влади. За моїм підписом було направлено 53 депутатські запити на обласну та районні органи влади, до правоохоронних структур, що сприяло вирішенню проблем як населених пунктів, так і окремих громадян.

Не залишилися поза моєю увагою як депутата і найбільш вразливі категорії населення району. З Фонду соціальної підтримки громадян, які потребують невідкладної допомоги, було виділено 20 тисяч гривень, з додаткових джерел сума матеріальної допомоги склала 60 тис. грн. Таким чином, матеріальна допомога за звітний період була надана 39 особам та 4 громадським організаціям. Також були залучені благодійні кошти на розвиток та утримання дитячої школи аквабайку в районі у сумі 226 тис. грн.

Одним з головних пріоритетів моєї депутатської діяльності у 2013 році було забезпечення стабільних цін, перш за все, ціни на хліб. Так, за моєї участі було укладено Угоду між облдержадміністрацією та представниками хлібопекарських та борошномельних підприємств про узгодженість дій на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів, завдяки чому ціни на хліб масових сортів протягом року залишалися незмінними, що призвело до стабілізації цін в цілому.

За моєї участі було підготовлено та прийнято рішення про зняття карантинних обмежень у 150-кілометровій зоні навколо села Комишуватки Приморського району, до якої входив і Василівський район. Обмеження щодо торгівлі свининою стосувалися недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней. У результаті, була розблокована реалізація свинини на території Василівського району.

 

Соціальні проекти, втілені у життя

 Важливою ланкою моєї депутатської діяльності було поліпшення стану справ у соціальній сфері міст та сіл Василівського району. Одним із спільних з народним депутатом України Володимиром Бандуровим досягнень вважаю реалізацію програми цільових екологічних («зелених») інвестицій.

Дякуючи наполегливості Володимира Володимировича та завдяки спільним зусиллям центральної влади та місцевих громад Василівський район отримав у 2012-2013 роках надходження «зелених» інвестицій у розмірі 18,9 млн. грн. Завдяки цим коштам нам вдалося реалізувати у районі проекти теплової санації дитячих освітніх та медичних закладів – провести заміну вікон у будівлях, відремонтувати деякі покрівлі. У результаті ремонтних робіт змінилися до невпізнанності школа № 3, гімназія «Сузір'я» та центр юнацької та дитячої творчості у райцентрі, загальноосвітні школи у Степногірську, в селах Орлянка, Скельки та Кам'янське, дитячі садочки «Струмочок», «Сонечко», «Барвінок», «Малятко» у Василівці. Були відремонтовані також Орлянська медична амбулаторія та дитяче відділення центральної районної лікарні.

Проводилися й інші роботи, спрямовані на покращення соціальної сфери району. За моєї участі та за участі народного депутата Володимира Бандурова було профінансовано початок реконструкції Орлянської ЗОШ І-го ступеня під дошкільний заклад - виготовлено проектно-кошторисну документацію і розпочато ремонтно-будівельні роботи. Також підчас робіт з реконструкції каналізаційних очисних споруд у Дніпрорудному за 2013 рік було освоєно 2147,65 тис. грн., на які було проведено прокладку труб. Повністю завершені роботи з реконструкції водопровідної мережі по вул. Писаренка та здійснено капітальний ремонт дороги по вул. Залізничній у селі Приморське.

За мого сприяння було прийняте й рішення про виділення землі під розширення меж Дніпрорудненського полігону ТПВ та на цей час розробляється проект відводу, який буде використаний для обслуговування потреб Василівської міської ради. На стадії реалізації знаходиться проект буріння артезіанської свердловини та капітальний ремонт ділянки водогону у Степногірську, на який з обласного бюджету було виділено 500 тисяч гривень. На прохання мешканців сіл було відкрито маршрут пасажирських перевезень «Верхня Криниця-П'ятихатки-Лугове-Василівка», але, на жаль, за браком наповненості пасажирами, було прийнято рішення про зняття цього маршруту з лінії.

Ще одним результатом моєї роботи як депутата можу відзначити ініціювання прийняття рішення щодо фінансування реконструкції трьох об’єктів з коштів компенсації ризиків населенню 30-кілометрової зони спостереження навколо атомної станції. А саме, було здійснено поточний ремонт фойє навчального корпусу Балківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. На стадії реалізації знаходиться капітальний ремонт дитячого садочка «Сонечко» у цьому ж селі. Також за рахунок цих коштів було відремонтоване приміщення дніпрорудненського дитсадка «Теремок» - здійснено заміну вікон та дверей.

 

Основне завдання – працювати на перспективу

 Вирішення нагальних проблем, якого чекають від влади люди саме сьогодні, має велике значення, але планування на перспективу я вважаю також невід’ємною складовою своєї роботи. Яким має бути життя людей завтра, що необхідно зробити для того, щоб забезпечити їх у майбутньому перспективною роботою та достойною зарплатою, створити у наших селах та містах якісні побутові умови та розвинений соціальний сектор?

Найбільш перспективним, за моїм переконанням, для Василівського району може стати втілення проекту з видобутку та переробки марганцевих руд Великотокмацького родовища, яке знаходиться на території П'ятихатської та Степногірської селищних рад.

Підготовці до реалізації цього масштабного проекту багато уваги приділили й приділяємо ми разом з районним керівництвом. Перш за все, вивчили всю планову документацію та переконалися у безумовних вигодах від його реалізації для місцевих громад. Далі був розроблений детальний план розвитку територій внаслідок створення нових підприємств з розробки родовища. Постійно ведуться переговори по забезпеченню екологічної безпеки та розвитку інфраструктури. Перед районом, і в першу чергу перед територіями, на яких будуть працювати новостворені підприємства, відкриваються великі можливості.

По-перше, повністю вирішується питання працевлаштування, адже для роботи на цих підприємствах планується задіяти 3445 осіб, з них – 3102 робітників. Досить високим буде і рівень життя співробітників цих підприємств - запланована середньомісячна зарплата співробітників підприємств складе від 6320 до 6950 гривень.

По-друге, за рахунок надходження коштів у район зросте можливість соціального розвитку, оскільки сумарні інвестиції в регіон складуть 7,93 мільярда гривень, з яких на розвиток інфраструктури буде виділено 518 млн. гривень, а ще 654 млн. грн. - на будівництво житла.

На сьогодні ведуться переговори із китайським інвестором щодо участі у будівництві газопроводу до Степногірська, що надасть змогу у подальшому газифікувати значну частину території району. Також вирішується питання налагодження водопостачання прилеглої території.

Оскільки промислові запаси одного тільки шостого шахтного поля Великотокмацького родовища можуть бути відпрацьовані приблизно за 57 років, ми маємо довгострокові перспективи розвитку як цієї території, так і району в цілому.

Наостанок хочу зазначити, що у своїх депутатських планах маю ще багато ініціатив, які ми разом з вами обговорювали на зустрічах, і всі вони спрямовані на розвиток Василівського району та Запорізької області в цілому. Ці ініціативи, впевнений, мені вдасться втілити в життя за умови вашої безпосередньої участі, дорогі мої земляки.

 

  Сергій ГРАЧОВ
депутат Запорізької обласної ради

четвер, 24 Квітня 2014 09:52 | Переглядів: 568

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]