Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Ветерани Великої Вітчизняної війни отримають грошову допомогу до 5 травня

До Дня Перемоги 59 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни, які проживають в області, отримають одноразову грошову допомогу. Для її виплати цього року передбачена загальна сума 29 млн. грн. Про це повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Гончаренко.

За словами посадовця, виплатами одноразової грошової допомоги забезпечуються ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань». Постановою Кабінету Міністрів України встановлено розміри грошової допомоги.

 Так, інваліди війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин отримають по 2575 грн. (І група інвалідності), 2250 грн. (ІІ група) та 2020 грн. (ІІІ група).

 Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, передбачена грошова допомога в розмірі 795 грн.

 Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають по 2575 грн.

 Члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасники війни і жертви нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, отримають по 400 гривень.

 Учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільники, інші учасники боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога отримають по 145 грн.

 - Виплату одноразової грошової допомоги здійснює Міністерство соціальної політики України шляхом перерахування коштів структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних державних адміністрацій, які через відділення зв’язку або установи банків перераховують їх на особові рахунки громадян за місцем отримання пенсії або за місцем їх проживання, - повідомила Галина Гончаренко.

 Крім того, передбачена підтримка ветеранів і на регіональному рівні. Так, 7 травня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені В.Г. Магара відбудеться вже традиційний благодійний телемарафон «Пам’ять», присвячений Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників. Ця акція проводиться п’ятнадцятий рік поспіль.

 - Мета телемарафону - вшанування подвигу ветеранів на фронтах, працівників тилу, солдатських вдів та дітей війни, які самовідданою працею наближали день Перемоги та піднімали Батьківщину із руїн. Торік в акції взяли участь близько 900 юридичних та фізичних осіб. На рахунок телемарафону надійшло понад 1 млн. грн. внесків, - зазначила Галина Гончаренко.

Наразі в області проживає 59 тисяч ветеранів війни, зокрема, 3,9 тис. учасників бойових дій у період Великої вітчизняної війни, 2,2 тис. інвалідів війни, а також 198,6 тис. дітей війни.

 Кошти, які надходять у фонд телемарафону, використовуються на надання адресної допомоги ветеранам війни, фінансову підтримку організацій ветеранів.

 При Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації продовжує діяти штаб телемарафону, тел.: 764-41-45; 764-16-27, 63-35-55; 283-07-46; 764-40-11.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

четвер, 24 Квітня 2014 14:03 | Переглядів: 457

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]