Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Зустріч пернатих мандрівників

Людина — частина природи. Її життя тісно пов'язане із деревами, квітами, птахами. Процес пізнання природи та її законів нелегкий, він здійснюється шляхом спостережень і відкриттів. Аби відчути красу навколишнього світу і зрозуміти, чому і як в природі все взаємопов'язано, учні молодшої ланки Степногірської ЗОШ разом з

батьками, дідусями, старшими братами долучилися до спостережень за пташками та до будівництва годівничок й будиночків для пернатих друзів. Ще на початку холодів діти принесли 65 годівничок, і кожного дня підгодовували пташок зернятками, крихітками хліба, насінням. У березні представили на шкільній виставці понад 50 шпаківень.

Творчо підійшли до виготовлення будиночків учні та батьки школи. Вмілі руки дорослих зробили добру справу і своїм вчинком показали дітям як треба оберігати пташок, що на своїх крилах приносять весну. Найкращі будиночки виготували родини: С. Носко, А. Ліщук, В. Пугач, В. Осеян, М. Литвин.

Готуючись до «Свята Книги» учні підготували чудові енци-клопедії про пташок. На святі проводився конкурс, на якому визначили найкращі роботи. 2-Б клас підготував проект «Зимуючі птахи нашого краю», 3-Б підготував малюнки та власноруч написали про пташок нашого рідного краю, 4-Б — проект «Цікаве про птахів», 2-А виготовив енциклопедію «Зимуючі птахи». 3-А підготував матеріал «Пернаті друзі» та подарував бібліотеці, 4-А — оздобив свою енциклопедію «Цікаве про птахів» малюнками та цікавими розповідями про ластівок, шпаків, горобців та інших птахів. Цим матеріалом можуть користуватися відвідувачі шкільної бібліотеки.

Долучилися до участі у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості "День птахів" і учні Малобілозерської ЗОШ І-ІІ ст. Вчитель природознавства для учнів 1-4 класів провів цікавий виховний захід "Пташенятко", на якому діти розгадували загадки, брали участь у конкурсах і вікторинах, слухали легенди та прислів'я про птахів.

Учні взяли активну участь у конкурсі на кращий пташиний будиночок та годівничку. Переможців нагородили дипломами. Окрему подяку висловили учням 9 класу за допомогу молодшим друзям у вивішуванні шпаківень.

Світ птахів не залишає байдужими і вихованців 6 класу Дніпрорудненської ЗОШ І-ІІ ст.: Данило Долгих, Ігор Новаковський, Микита Кліпа, Дмитро Савенко, Олександр Сметанкін, Нікіта Бочаров, Вадим Канцурак та Валентин Борисенко — весела, допитлива та дружна команда. Готуючись до зустрічі пернатих, ще у лютому діти разом з учителем Світланою Анатоліївною Кузнєцовою створили проект "Шпаківня": знайшли креслення, підібрали перелік необхідних матеріалів та інструментів, розробили алгоритм будівництва шпаківні. Під час роботи над проектом дізналися багато цікавого. Наприклад, що зовнішні стінки шпаківні можна вистругати, внутрішні ж краще залишити шорсткими: птахам буде легше дертися до льотка. А також про те, що з боку задньої стінки кришка підходить майже впритул, над передньою вона повинна виступати на 5 см, щоб закрити льоток від дощу. Кріплять кришку за допомогою втулки — квадратної дощечки, вирізаної в тих же розмірах, що і дно. Загалом — робота непроста і кропітка.

Діти залучили до свого проекту і батьків, які допомогли придбати матеріали для виготовлення шпаківень, а вчитель трудового навчання Олексій Павлович Мельничук керував практичною частиною роботи учнів.

Готові шпаківні розвісили на деревах у сквері поблизу школи. Будемо сподіватися, що всі нові пташині хатинки сподобаються їхнім мешканцям.

 

п'ятниця, 25 Квітня 2014 13:50 | Переглядів: 618

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]