Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Влада спільно з громадськістю активізує роботу з охорони та відтворення водних біоресурсів

В області триває двомісячник з охорони рибних ресурсів. Стан організації та ефективної реалізації заходів, запланованих на цей період, розглянуто на нараді, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Олег Ніколенко. Спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку ОДА, управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області, ГУ ветеринарної медицини, ГУ МВС України в Запорізькій області, а також представники екологічної прокуратури та народної самооборони взяли участь в обговоренні питання.

- Маємо підбити проміжні підсумки роботи за останні 10 днів, обговорити проблемні питання, які виникають, та разом знайти ефективні шляхи їх вирішення, - окреслив завдання Олег Ніколенко.

Як повідомив начальник управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області Володимир Червоненко, за звітний період спільно з громадськими організаціями проведено 35 рибоохоронних рейдів, під час яких виявлено 50 порушень правил рибальства та складено шість протоколів. У ході двомісячника заплановано облаштувати понад дві тисячі нерестилищ.

Серед нагальних проблем - дефіцит фінансування на проведення заходів двомісячника, зокрема, не вистачає коштів на пальне для проведення рейдів. У цьому контексті представники громадськості повідомили, що завершується останній етап створення благочинного фонду, кошти якого будуть спрямовані на відтворення та зберігання водних живих ресурсів.

Учасники наради обговорили можливість залучити до роботи з виявлення рибалок-браконьєрів дельтапланеристів, які з повітря контролюватимуть ситуацію на воді. Представники самооборони вже ведуть перемовини з пілотами.

Також йшлося про незаконну торгівлю рибними ресурсами на стихійних ринках. Робота, яка проводиться дільничними інспекторами, наразі не приносить бажаного результату, тож необхідно відшукати більш дієвий механізм.

За підсумками обговорення учасники визнали доцільним на наступне засідання запросити керівників тих районів, по території яких протікає р. Дніпро, щоб більш активно долучити їх до роботи з охорони та відтворення водних біоресурсів.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 25 Квітня 2014 15:26 | Переглядів: 466

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]