Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Пленер «Весняні барви замку»

Раді Вам повідомити про започаткований у Василівському архітектурному музею-заповіднику «Садиба Попова» новий арт-проект пленер за назвою «Весняні барви замку», який відбувся 19 квітня 2014 року в стінах палацового комплексу. Ініціатором цього проекту став василівський художник Зіновє’в О.Ф. за підтримки адміністрацією музея-заповідника «Садиба Попова». До проекту були залучені художники з області, члени спілки художників України, викладачі та директора художніх шкіл, училища.

Метою пленеру було залучення майстрів живопису та графіки до популяризації нашого замку, історії та культури Василівщини через зображення у живописних та графічних роботах, а також у подальшому експонуванні робіт як в залах музею так і на виїздних виставках у інших містах. До нас завітали такі відомі художники з різних куточків Запорізької області: Міхно Сергій Миколайович, Миленька Любов Павлівна, Шмирін Андрій Олександрович, Гуліч Володимир та фотохудожники: Заброда Анатолій , та інші. Майстри залишили по собі чудові картини, а собі забрали гарні враження від пленеру, про роботу під весняним сонечком в чудовій атмосфері дружності, привітності, мабуть саме тому всі картини. які намалювали художники вирізняються не лише яскравістю кольорів та багатою гаммою відтінків, а також неповторно зворушливою теплотою. З легкої руки майстрів народжувалися нові художні шедеври прямісенько на наших очах. Будівлі палацового комплексу неначе оживали, повстаючі з полотен майстрів. Художники змальовували вже звичні для нас образи так як побачили їх саме вони, що впродовж всього пленеру зачаровувало всіх хто мав змогу бачити це все на власні очі. Ось так пропрацювавши весь день, зморені, але

задоволені власними витворами та екскурсіями, які влаштували саме для них співробітники музею, ввечері вони поїхали додому, але обіцяли повернутися та вже не самі, а привезти з собою ще інших майстрів, щоб і вони мали змогу змалювати велич та красу старовинних будівель. Картини, що залишилися в музеї-заповіднику обов’язково будуть предствалені на виставках найближчого часу.Важливість цього заходу важко переоцінити, адже змальовували художники саме неповторну архітектуру Василівського палацового комплексу. В картинах увіковічелося те архітектурне надбання, яке дарує радість відвідувачам своєю величністю та красою вже багато років. Співробітникам музею, та не лише їм, а також пересічним громадянам, котрі небайдуже ставляться до памятників архітектури, пленер «Весняні барви замку» подарував справжню естетичну насолоду. Сподіваймося, що цей захід стане щорічною доброю традицією, яка буде об’єднувати художників та шанувальників образотворчого мистецтва.

 

понеділок, 28 Квітня 2014 13:04 | Переглядів: 533

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]