Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Традиції об’єднують

Дерево сильне корінням, а колективи — традиціями. Цінують свої традиції і у Василівському профліцеї, де ось вже протягом декількох років напередодні свята Великої Перемоги учні проводять святкові тематичні зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної та дітьми війни, дарують їм пісні воєнних літ, дякують за здобуте для прийдешніх поколінь мирне життя і чисте небо. Таку дружбу поколінь постійно підживлює спільна волонтерська робота.

Керівництво навчального закладу — виконуюча обов’язки директора ліцею Олена Палига та її заступник Віталій Щербак — приділяють питанню патріотичного виховання молоді особливу увагу, тож і колектив націлюють на проведення і участь у заходах, які об’єднують різні покоління, виховують повагу і турботливе ставлення до наших ветеранів.

Неодноразово учні ліцею на чолі із майстром з виробничого навчання Світланою Решетник та старші наставники з Василівського міського клубу "Ветеран", який очолює Лідія Слободян, відвідували інвалідів війни, людей похилого віку на дому, вітали їх із святами та просто спілкувалися у клубі з ветеранами.

Цьогорік у ліцеї свято пройшло, як і завжди, на високому рівні. Мелодії воєнних часів, пісні у виконанні ліцеїстів Марини Григор’євої, Павла Шоркіна, Павла Діденка, Євгенія Гришка, Єлизавети Терзієвої, Ольги Заїки, Діни Москаленко та майстра з виробничого навчання Володимира Чубича і лаборанта Оксани Степанюченко викликали у кожного із присутніх хвилюючі почуття. В очах ветеранів блищали сльози, бо ж в пам’яті мимоволі спливали обличчя друзів-фронтовиків, які назавжди залишилися молодими… Під звуки вальсу у залі закружляли пари. І не лише юнаків та дівчат з ліцею. До танцю запрошували і ветеранів, а вони залюбки згадали свої молоді літа.

Щирі слова подяки за організацію свята і теплий прийом прозвучали зі сцени від голови Василівської міської ветеранської організації Лідії Слободян та голови ради ветеранів-інвалідів війни та Збройних Сил України Андрія Воскобойника. Вони підкреслили, як важливо зберегти цю славну традицію спілкування між молоддю і ветеранами та висловили сподівання, що робота з патріотичного виховання у ліцеї буде і надалі вестися і примножуватися новими виховними заходами. А ще молоді побажали стати гарними професійними фахівцями своєї справи, аби країна могла покластися на кожного них і у мирну, і у лиху годину.

З теплими словами звернулися до гостей свята і Олена Палига та Віталій Щербак. Вони подякували ветеранам, дітям війни за їхню мужність, відвагу і стійкість не лише у боях з ворогом, а й у післявоєнний час відбудови країни. Адже кожен з ветеранів і сьогодні для молоді є гідним прикладом самовідданого трударя і справжнього захисника рідної землі.

На завершення гостей запросили до святкового столу, із солдатською кашею, пирогами та солодощами, які придбав і вручив їм Віталій Щербак, як депутат міської ради.

У ліцеї цінують різні традиції та ще з більшою повагою тут ставляться до тих, на чию честь вони започатковуються.

Світлана Лобач

 

 

 

 

вівторок, 29 Квітня 2014 14:19 | Переглядів: 659

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]