Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Маленькими кроками у велику науку

За доброю традицією у квітні КПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» проводить свято «Віват Академія!», на якому підводяться підсумки навчання вихованців, їх досягнень, успіхів, аналіз роботи та планування на майбутнє. Це спільне свято учнів, їхніх батьків, наставників і наукових керівників.

Привітати талановиту учнівську молодь завітали почесні гості: голова районної ради Д.С. Калінін, директор науково-методичного центру відділу освіти А.В. Нестор, декан довузівської підготовки ЗНУ І.М.Бакаленко, декан фізичного факультету ЗНУ А.М. Андрєєв, заступник декана філологічного факультету ЗНУ О.А. Проценко.

Особливим квітневе свято стало для випускників навчального закладу, які посіли призові місця на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Щирими оплесками зустрічали Валентину Зигар (І місце з літературознавства), Карину Райну (ІІ місце з мовознавства), Карину Щербак (ІІ місце з біології), Миколу Шевченка (ІІІ місце з теоретичної фізики), Олександра Михайлюка (ІІІ місце з екології).

Вітання звучали і на честь інших переможців ІІ етапу конкурсу-захисту, а саме: Іллі Коваленка (ІІ місце з історії); Олени Геращенко та Дар’ї Єрохіної (ІІ місце з психології), Юлії Лютої та Ольги Глинської (призерів з мовознавства). Ці учні ще продовжать свою науково-дослідницьку діяльність у стінах академії у наступному навчальному році.

Відзначили і учасників ІІ етапу, які поки що не вибороли призові місця, але продемонстрували міцні знання і прагнення до нових здобутків. Серед них Максим Карнаух та Віктор Чубич (теоретична фізика); Вікторія Чернова та Ярослава Куліш (біологія).

Не залишились без уваги переможці районного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України: Ольга Шевель (І місце з англійської мови), Юлія Печко (І місце з релігієзнавства); Олександр Анпілов (ІІ місце з біології); Вікторія Козлова та Анна Набой (ІІ місце з англійської мови).

Науково-дослідницька робота кропітка та тривала. І навіть, якщо у деяких учасників конкурсу-захисту поки що в арсеналі немає призових місць, це не значить, що зусилля були витрачені марно. Навпаки, здобутий досвід стане у пригоді надалі, адже завжди є до чого прагнути.

На святі також вітали: Яну Чубич (соціологія), Анастасію Гармаш (історія), Анастасію Міщенко (історія), Анну Шепелєву (українська література), Ельвіру Сіру (географія), Дар’ю Шелепу (математика), Катерину Кирило (інформатика), Ксенію Арсененко (мовознавство).

Успіхом, досягненням та здобутками вихованці академії щиро завдячували своїм викладачам та науковим керівникам. Завдяки їхньому досвіду, викладацькій мудрості та порадам діти багато в чому змогли по-новому розкритися, глибше пізнати обрані дисципліни, здобули корисні навички у спілкуванні та комунікабельності. Тож цього дня Грамотами Василівської райдержадміністрації відзначили: І.М. Бакаленко, А.М. Андрєєва, О.А. Проценко, В.Д. Бовт, О.В. Пономаренко, Н.О. Зубець, Р.К. Махачашвілі.

Грамоти Василівської райради отримали: Т.В. Конюхова, Н.В. Філінська, О.А. Коваленко, Л.О. Амірзянова, С.В. Дорожкіна, Л.П. Бабай, Л.М. Баденко.

Василівська міська рада нагородила грамотами А.П. Бочарову, Т.Г. Чабан, М.Г. Дериведмедя. Грамоту від відділу освіти РДА вручили О.В. Шевченко.

Приємно, що з кожним роком «Мала академія наук учнівської молоді» омолоджується. Другий рік поспіль її відвідують учні 2-4 класів. Це вихованці гуртка «Пізнайко» (керівник С.В. Дієва). У цьому році діти презентували свій перший проект, яким займалися протягом року. І хоча нагороди вони отримали поки що солодкі, але маленький крок у велику науку вони вже зробили.

Зі словами вдячності викладачам та з теплими побажаннями вихованцям закладу від імені батьків виступив А.М.Зигар, який щиро зичив усім міцного здоров’я, успіхів, особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів, а також висловив сподівання, що знання, здобуті в академії, для кожного її вихованця неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків у майбутньому.

Атмосфера свята була сприятливою для подальшої праці та досягнень на науковій ниві. Разом з грамотами, подарунками та музичними вітаннями присутні отримали ще й гарний настрій. А щоб свято вдалося на славу, до справи долучилися спонсори — колишні випускники Василівської ЗОШ № 2 Юрій Василина (випуск 1979 року) та Володимир Кириловський (випуск 1990 року). Педагогічний колектив та вихованці дуже вдячні їм за таку підтримку і сподіваються на подальшу співпрацю.

Людмила Лиско,
директор КПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді»

 

 

 

 

вівторок, 29 Квітня 2014 16:11 | Переглядів: 646

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]