Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Валерій Баранов: «Найважливіша задача в державі – проведення президентських виборів»

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов порушив ряд нагальних питань на селекторній нараді за участю заступників та керівників районів і міст області. Зокрема, посадовець зазначив, що з сьогоднішнього дня працюють 1124 дільничні виборчі комісії, які сформовані дев’ятьма окружними виборчими комісіями. Для їхньої діяльності були виділені необхідні приміщення.

Також керівник області наголосив, що до 12 травня включно кожен мешканець області повинен отримати від дільничної виборчої комісії іменне запрошення на вибори. У випадку неотримання запрошення, громадяни повинні звертатись до дільничної виборчої комісії за місцем проживання та в відповідний відділ Державного реєстру виборців.

- Проведення президентських виборів - це перший крок до створення системи управління державою. Тільки після обрання Президента може виникнути професійний уряд і почнеться процес змін, прийняття Конституції, відбудуться вибори нового парламенту та вибори нових місцевих рад. Нова влада зможе будувати нову державу, - наголосив Валерій Баранов.

Окрім цього, очільник області звернув увагу на необхідності обговорення змін в Конституції України, як на одне з найважливіших завдань сьогодення.

- Процес обговорення повинен бути максимально відкритим та охоплювати якомога ширші прошарки населення. Реформа системи влади на місцях, а в майбутньому і адміністративно-територіальна реформа, торкатимуться практично всіх, - зазначив голова облдержадміністрації.

Серед основних позицій змін до Основного закону Валерій Баранов виділив:

Запровадження трьохрівневої системи адміністративно-територіального устрою України – область-район-громада, що дозволить передати реальну владу в міста, райони та села.

Передача виконавчої влади місцевих державних адміністрацій виконавчим органам місцевих рад. Це дозволить нарешті позбавитись двовладдя і ліквідувати архаїзм у вигляді держадміністрацій, які у всі часи займались переважно виборчими кампаніями чергових президентів.

Натомість дасть можливість розподілити повноваження між органами місцевого самоврядування за принципом субсидіарності, наділити повноваженнями територіальні громади, надати їм право на добровільні об’єднання, чітке забезпечення повноважень органів місцевого самоуправління фінансовими ресурсами.

Необхідно створення державних органів з контрольно-наглядовими та координаційними функціями замість місцевих державних адміністрацій.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 08 Травня 2014 08:29 | Переглядів: 430

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]