Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Вшанували пам’ять ветеранів.

Серцю кожного з нас дороге Свято Перемоги. Дороге пам'яттю про тих, хто ціною свого життя відстоював свободу, воював за світле майбутнє нашої країни. Безсмертний подвиг тих, хто переміг фашизм. І саме їм, ветеранам Великої Вітчизняної війни, ось вже 69 років поспіль 9 Травня вклоняється народ України, віддають данину пам’яті народи всього світу, адже Друга Світова забрала мільйони життів, скалічила тисячі доль, пролила ріки сліз...

Таку трагедію забути не можна... Урочистий мітинг у Василівці 9 Травня зібрав на райцентрівській площі жителів міста, району. Прапори Перемоги та українські стяги вносили свій колорит у святкову атмосферу. На почесних місцях — ветерани війни. У променях весняного сонця на їхніх грудях виблискували нагороди. Зовсім мало залишилося серед живих наших воїнів-захисників. Більшість через поважний вік та погане здоров’я, на жаль, вже не можуть приходити на мітинг. Поряд з ветеранами війни з букетами весняних квітів «діти війни» — покоління, на долю якого випало понівечене війною дитинство, "доросла" юність і тяжка праця.

За традицією мітинг відкрив міський голова Сергій Лобинцев. З найтеплішими привітаннями до ветеранів і жителів міста, району звернулися голова райради Денис Калінін, голова РДА Сергій Джуган, депутат обласної ради Сергій Грачов, помічник народного депутата Володимира Бандурова — Ігор Коржевський, військовий комісар Василівсько-Михайлівського об'єднаного районного військового комісаріату Сергій Білодід. Головним меседжем кожного виступу були слова подяки за здобутий для всіх прийдешніх поколінь мир, вдячність за стійкість і мужність, проявлені у битві з ворогом та щирі побажання здоров’я й довголіття.

На жаль, події останніх місяців, що відбуваються в Україні, тривожать серця усіх громадян, а ветеранів — особливо. Адже вони не з чуток знають, що таке війна. То ж виступаючі керівники запевнили, що намагатимуться робити все можливе задля збереження миру і спокою на території нашого району і країни в цілому.

Святковий флеш-моб, підготовлений вихованцями василівських шкіл, став приємним подарунком для всіх присутніх на площі, та найперше — для учасників війни. Мовою танців молодь подякувала ветеранам за своє щасливе дитинство і можливість жити під мирним небом. Діти вручили захисникам квіти. А потім площа завмерла у тривожній хвилині мовчання.

За традицією всі присутні вшанували пам’ять полеглих покладанням квітів до Вічного Вогню біля меморіалу загиблим воїнам.

Дорогі ветерани, учасники Великої Вітчизняної війни! Знайте, ваша справа, ваші подвиги і загибель товаришів були не марні. Пам'ять про них не згасне ніколи, а День Перемоги завжди буде великим днем, єдиним святом, яке зустрічатимуть з радісним завмиранням серця і одночасно — зі сльозами на очах.

 

 

 

 

вівторок, 13 Травня 2014 16:29 | Переглядів: 473

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]