Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Сергій Джуган: «Основне під час виборів не допустити провокацій, конфліктних ситуацій, щоб вибори пройшли мирно і в законодавчому полі»

Голова районної ради Денис КАЛІНІН прийняв участь у нараді з представниками органів місцевого самоврядування Василівського району з питання організації та проведення позачергових виборів Президента України 25 травня поточного року, яку очолив голова райдержадміністраії Сергій ДЖУГАН.

На нараді були присутні керівник апарату райдержадміністрації Андрій Холоша, голови міських, селищної та сільських рад району, голова окружної виборчої комісії Валентина Вайло, начальники відділів апарату райдержадміністрації.

До черги денної було включено наступні питання: про організацію роботи дільничних виборчих комісій та їх матеріально-технічне забезпечення, опрацювання списків виборців, розповсюдження запрошень на позачергові вибори Президента України 25.05.2014 року, забезпечення охорони правопорядку та бюлетенів.

Сергій Джуган відкриваючи нараду повідомив присутнім про мету зібрання, а саме організація та проведення позачергових Президентських виборів в Україні. Зазначивши, що часу залишилося обмаль, тому керівники органів місцевого самоврядування повинні тримати виборчий процес під особистим контролем, вирішувати всі проблемні питання, в тому числі матеріально-технічного забезпеченням виборчих дільниць і зробити все від нас залежне для успішного проведення виборів.

Голова окружної виборчої комісії Вайло Валентині Зіновіївні поінформувала, що проблемні питання матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць виникали на окремих дільницях, вони вирішуються по мірі надходження. Звернулася з проханням до голів міськселсільрад особисто перевірити облаштування виборчих дільниць всім необхідним.

Окрім матеріально-технічного існує ще проблема кадрового забезпечення виборчих дільниць. Багато членів виборчих дільниць відмовляються продовжувати роботу, але згідно чинного законодавства скласти свої повноваження вони можуть в тому випадку, якщо є заміна.

Учора окружною виборчою комісією проведено навчання з членами дільничних виборчих комісій, за результатами якого буде підготовлена «пам’ятка» (роз’яснення) про порядок підрахунку голосів під час виборів, яка буде надана всім виборчим комісіям.

Перед роздачею бюлетенів для голосування буде проведено додатковий інструктаж учасникам виборчого процесу.

Голова районної ради Денис Калінін зауважив, щов процесі організації та проведення позачергових виборів Президента України є особливо важливим матеріально-технічне оснащення виборчих дільниць. Всі ці питання повинні бути відпрацьовані від початку до кінця і знаходитися на контролі в керівників органів місцевого самоврядування, щоб ні в кого не було сумнівів щодо незабезпечення виборчого процесу.

Сергій Джуган додав, що попередні списки виборців отримали всі виборчі дільниці і, на сьогоднішній день, повинні були рознести запрошення виборцям. Тепер стоїть завдання внести уточнюючі дані, якщо такі є, в списки виборців, для максимально охоплення населення. Так, як в остаточні списки виборців зміни вноситися не будуть.

Підводячи підсумок звернув увагу присутніх - основне під час виборів не допустити провокацій, конфліктних ситуацій, щоб вибори пройшли мирно і в законодавчому полі.

 

четвер, 15 Травня 2014 08:18 | Переглядів: 595

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]