Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Біблійні принципи залишаються непорушними

Керівники району — голова районної ради Денис Калінін та голова райдержадміністрації Сергій Джуган — зустрілися з представниками релігійних конфесій, що діють на території району. Темою бесіди стало обговорення загальнорелігійної та загальнополітичної ситуації в районі і в Україні в цілому.

Голова райдержадміністрації відзначив, що релігійна мережа на Василівщини налічує 49 релігійні організації, що офіційно зареєстровані. Такі релігії як іслам, іудаїзм - відсутні. Наразі в районі широко представлені християнські релігійні організації. Серед християнських течій найбільш поширеним залишається православ’я. Воно представлене релігійними громадами УПЦ та УПЦ КП (відповідно 15 та 5 громад). Також зареєстрована одна громада УАПЦ.

Зареєстровані та діють у Василівському районі і релігійні громади протестантського спрямування, їх близько 30. Загалом релігійна ситуація на нашій території контрольована.

Керівник району наголосив, що представники всіх релігійних конфесій так чи інакше впливають на свідомість своїх парафіян, то ж у такий складний для країни час потрібно орієнтувати населення на збереження спокою та миру у регіоні, незважаючи на особисті політичні переконання. Вирішувати будь-які конфліктні ситуації лише шляхом мирного діалогу. Проводити роз»яснювальні бесіди з тими, хто налаштований радикально, чи розповсюджує провокаційні чутки щодо тієї чи іншої ситуації на території району.

Сергій Джуган додав, що попереду президентські вибори. На території району працюватиме 51 виборча дільниця, які будуть розташовані переважно у школах, бібліотеках чи інших закладах. То ж важливо налаштовувати громадськість на збереження спокою, толерантного ставлення до волевиявлення своїх земляків і не допущення безпорядків.

Голова районної ради Денис Калінін додав, що органи виконавчої влади завжди нормально співпрацювали і взаємодіяли з усіма релігійними організаціями на території нашого району. Як приклад, голова навів спільну роботу з підтримки бездомних взимку, допомога громадянам, які перебувають в Орлянському стаціонарному відділенні для постійного проживання одиноких престарілих громадян відділенні, та й просто моральна підтримка добрим словом та молитвою для людини, що потрапляє у скрутне становище часто важливіша за матеріальні цінності. Голова райради висловив сподівання, що така співпраця продовжуватиметься і надалі, а також що кожна з релігійних організацій підтримає прагнення районної влади до підтримання миру і порядку на території району.

Кожен з присутніх представників релігійних конфесій висловив своє ставлення до загальнополітичної ситуації в країні і запевнив, що вся їхня паства молиться за те, щоб в країні перестала проливатися кров українців, адже немає нічого цінніше, ніж мир. Ось головні меседжи цих виступів: «В церкві Христовій немає національностей», «Церква не відокремлює себе від суспільства і завжди готова надати допомогу, націлена на діалог і співпрацю», «Не дозволимо церкві стати майданчиком для з»ясування політичних інтересів», «Господь миром та любов»ю завоював серця людей. Тож треба прагнути лише до мирного вирішення проблем, любити і чути один одного», «Біблейські принципи непорушні і ми їх будемо дотримуватися», «Чим частіше люди звертаються з молитвою до Бога, тим менше негатива і зла залишається поряд з ними»…

Представники церкви запропонували зробити подібні зустрічі частішими, щоб мати змогу спілкуватися і оговорювати найбільш актуальні проблеми, які турбують громаду та суспільство.

Підбиваючи підсумки цієї зустрічі, Сергій Джуган подякував усім присутнім за розуміння і прагнення об»єднати громаду Василівщини задля збереження миру і спокою на території району.

 

п'ятниця, 16 Травня 2014 08:17 | Переглядів: 499

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]