Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

А про що ти, книжко красна?

Вже багато років у Степногірській ЗОШ учні 1-4 класів відзначають "Свято Книги". Саме книжечка збирає їх до дружнього гурту — на спілкування та на цікаві змагання в конкурсах. Нещодавно в актовому залі ніде було й яблуку упасти: молодшокласники, вчителі, батьки завітали сюди на одне з найулюбленіших свят.

До цього заходу діти готуються завчасно і з великим задоволенням. Почали з традиційного конкурсу — "Найкращий читач року". Перше місце у ньому зайняла учениця 4-А кл. Аліна Сула, яка прочитала за рік 114 книжечок. На дві книжки відстала від переможниці Карина Макушенко (4-Б кл.), а третьою стала Вероніка Колєснікова (3-Б кл., 71 книга).

Другий конкурс — "Книжечка власними руками": діти зі своїми батьками створюють чудові книжечки. Їх у бібліотеці вже 151! В нашому селищі вже третій рік працює книжкова фабрика "Глобус" (родини Кєтових, Бойченко, Панченко). Їхня фабрика створила три чудові книжечки, які з великим задоволенням читають не лише діти, а й дорослі.

Цьогорік з'явилося ще одне видавництво "Родина" (Лосєві). Гарний дизайн їх видань дивує читачів. Новинкою стала книжечка про автомобілі з пазлів учня 1-А кл. Максима Дмитренка, на останній сторінці якої хлопчик пропонує читачу самостійно скласти машину.

27 робіт дітей та їхніх батьків дуже гарні та цікаві, тож обрати переможців було складно. Для цього створили комісію у складі заступника директора школи Л.М. Палійчук, завідуючої селищної бібліотеки Т.О. Шевякової та учнів 5, 7, 10 класів. Детально розглянувши кожну роботу, комісія присудила перше місце учениці 1-А кл. Жасміні Григоренко. Дівчинка почала брати участь у "Святі Книги" ще коли відвідувала дитячий садочок, і в минулому році вже була кращою. Перемогу Жасміна розділила з однокласником Дмитром Цимбалюком.

Друге місце зайняли учні 1-Б кл. Юля Бородавко, Нікіта Теленков та Кіра Христофорова. Бронзовими призерами конкурсу стали теж учениці 1-Б кл.: Елеонора Зозуля, Софія Зозуля та Сніжана Бойко. Всі діти отримали нагороди: грамоти та призи, які приготував для них батьків-ський комітет.

У цьому році учням 2-4 класів завуч Л.А. Макушенко запропонувала власноруч виготовити енциклопедії про птахів, тому третій конкурс назвали "Енциклопедія власними руками". Шість книжечок поповнили бібліотечну поличку цікавим матеріалом.

Свято для дітей організовували дівчатка з активу бібліотеки. На заході діти подивились цікаві сценки за участю учнів 3-4 класів, а першокласники підготували віршики про книгу. До дітей на свято завітали Червона Шапочка, Нечитайло, Чарівні Хмаринки, Королева Книга, Чарівниця, Українська Казка.

Кожного року на "Святі Книги" постійні помічники — працівники селищної бібліотеки Т.О. Шевякова та Л.С. Корюшонкова. Така тісна співпраця бібліотек та школи допомагає зацікавити дітей до читання книг, до виготовлення власної книжечки.

Лілія Коломоєць,
бібліотекар школи

 

п'ятниця, 16 Травня 2014 13:53 | Переглядів: 536

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]